МВнР: Приключиха изборите зад граница

  • 10 юни 2024 08:40

  • 1092
  • 1
МВнР: Приключиха изборите зад граница
©

Изборният ден зад граница приключи тази сутрин – 10 юни, в 6:00 часа българско време. Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис, съобщиха от МВнР.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и са предали своите изборни книжа.

При 50,96% обработени протоколи 7 партии влизат в 50-ото Народно събрание

Българските граждани имаха възможност да гласуват в общо 769 секции в 60 държави, като най-голям брой от тях бяха разкрити в Европа. От тях в САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада - 16. Сънародниците ни имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям бе броят на избирателни секции в Европа. 

Благодарение на усилията на служителите на Външно министерство, дипломатическите и консулските представителства на Република България зад граница и българските организации в чужбина, вотът премина без трудности, а сънародниците ни успяха да упражнят безпрепятствено конституционното си право на глас.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 09:07

1
Още парички ще се източват от бедният български народ за субсидии на тези партиики! Така направи Костадин Костадинов - Копейкин! Който със народни пари си купи нова къща на морето и нова кола! пффффффффф БЪЛГАРИНО?!

Добави коментар

Водещи новини