Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа

  • 10 юни 2024 00:37

  • 432
  • 0
Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа
© Булфото

Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента - Австралия, Азия, Африка и Европа. В Турция, където бяха разкрити най-много секции – 166, краят на гласуването бе обявен в 20:00 българско време, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

В 22:00 часа българско време приключи изборният ден и в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където  българските граждани имаха възможност да гласуват в 118 секции в цялата страна, включително и на остров  Ман.

В Германия сънародниците ни гласуваха в 103 секции, в Испания – в 64, в Гърция – в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия – в 27, в Белгия – в 16, в Австрия и Франция – по 15.

По-рано през деня изборният ден приключи и на територията на Австралия, Азия, и Африка. 

Опашка се изви за гласуване в Брюксел

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6.00 часа българско време в понеделник, 10 юни 2024 г.

Министерството на външните работи създаде необходимата организация изборният ден зад граница да протече безпроблемно. Създаденият изборен щаб поддържаше постоянна  връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК.

Припомняме, че за провеждането на изборите в чужбина за членове на Европейския парламент от Република България и за 50-ото Народно събрание бяха разкрити общо 769 секции в 60 държави.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини