Вълчев в Сливен: За пореден път от ПП спекулират с информацията, която предоставят на българските граждани

  • 30 май 2024 11:59

  • 362
  • 0
Вълчев в Сливен: За пореден път от ПП спекулират с информацията, която предоставят на българските граждани
© ГЕРБ

За пореден път от Продължаваме промяната спекулират с информацията, която предоставят на българските граждани. Това обяви в Сливен бившият министър на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който е водач на листата с кандидати за на родни представители от ГЕРБ–СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Стара Загора. „При посещението ми в Сливен попаднах на кратък отчет на водача на листата на ПП-ДБ. Там е записано, че с личното съдействие на народния представител са осигурени 6 млн. лв. за реконструкция на две сливенски гимназии – Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и ППМГ „Добри Чинтулов“, а това не е вярно. Категорично не отговаря на истината“, коментира Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Той обясни, че парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е предложила двете национални програми – за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2027 г., с цел преминаване към едносменен режим на обучение, и втора – за изграждане на физкултурни салони и спортни площадки в училищата. „Те са включени в Управленската програма на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на още през 2021 г. и са заложени в бюджета за 2023 г. Това е втора програма за строеж и пристрояване на училища и детски градини. До 2021 г. и последните три години, когато сме били в опозиция или наполовина в управлението, сме политическата сила, която в най-голяма степен е подкрепяла и е била ангажирана с темата „Образование“. Ние предложихме тези програми, а на колегите от останалите партии може да се отчете, че ги подкрепиха в пленарна зала. Оттам-нататък Министерството на образованието е одобрило проектите на училищата, а не някой народен представител. Ние, народните представители от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, предложихме програмите, а други ги подкрепиха“, коментира Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който е и председател на Комисията по образование в 49-ото НС.

Вълчев бе в Сливен, за да се срещне с педагози от областта. Той представи програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в сектор „Образование“. „За да просперираме като общество, трябва да водим смислен и съзидателен разговор за бъдещето. Разговорът за образованието е може би най-важният от всички. ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и преди, и в последните три години беше политическата сила, ангажирана с темата „Образование” и с подкрепата на сектора“, каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Той акцентира върху част от приоритетите. „При мандат на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на трябва да направим преход от заучаване към формиране на умения и нагласи, изграждане на трайна мотивация за учене, личностно развитие, развитие на функционална и социално-емоционална интелигентност чрез промяна в учебните програми, оценяването и квалификацията на учителите. Една такава реформа изисква политическо лидерство и решителност, последователни усилия поне 5 години, както и постигане на базово съгласие, че учебното съдържание трябва силно да се облекчи, за да освободи време за затвърждаване на знания, задълбочено учене и формиране на умения и нагласи. Затова ние ще работим за създаването на политическа и експертна коалиция за трайна подкрепа за провеждането на необходимите реформи и за продължаване на ключовите политики в образователния сектор“, коментира Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Той бе категоричен, че ще се повишат ресурсите за изграждане и пристрояване на училища, детски градини и ясли, с цел преминаване на едносменен режим и преодоляване на недостига на места; модернизация на кабинетите, класните стаи и спортната инфраструктура в училищата; създаване на достъпна архитектурна среда; разширяване на професионалното образование и дуалната форма на обучение; за модернизация на учебните помещения и дворовете, както и за закупуване на учебни материали в детските градини. „В Управленската ни програма сме заложили актуализация и увеличаване възнагражденията на педагогическите специалисти над 125% от средната брутна работна заплата за страната. Ще увеличим ресурсите за приобщаващо образование и ще увеличим усилията за обхващане и интегриране на всяко едно дете в системата. Ще водим политика за повишаване на възнагражденията на академичния състав и на стипендиите на студентите и докторантите“ каза още Вълчев.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини