Любомир Христов, водач на листата на ГЕРБ-СДС - Шумен: Ще продължим да работим за устойчиви решения във водния сектор и модерни пътища

  • 28 май 2024 12:46

  • 509
  • 1
Любомир Христов, водач на листата на ГЕРБ-СДС - Шумен: Ще продължим да работим за устойчиви решения във водния сектор и модерни пътища
© ГЕРБ

„Само отговорно и стабилно правителство с пълен мандат на управление може да донесе сигурност и предвидимост в развитието на България и на Шумен“, това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Шумен Любомир Христов пред кандидатите за народни представители, партийни членове, съмишленици и симпатизанти на среща във връзка с предсрочните парламентарни избори и избори за Европейски парламент.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

По думите на Христов, Шумен заслужава да бъде сред най-развитите и предпочитани градове, защото е богат не само със своята хилядолетна история, но и с хората, които създават тази история, които живеят и работят тук.

„Това са хората, с които успяхме да завършим Пречиствателната станция за отпадъчни води, да построим Пречиствателната станция за питейни води, довеждащия водопровод, да развием Индустриалния парк и да го превърнем в един от най-модерните в страната, да обновим спортната и училищната инфраструктура, да покрием река Енчова, да изградим Дома за стари хора, Летния театър и Младежкия дом, Художествената галерия, Арена Шумен и още много обекти, които ще останат за поколенията. Това не би било възможно без подкрепата от правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в през годините“, каза водачът на листата и кмет на Шумен от 2015 до 2023 година Любомир Христов.

По време на срещата той коментира направеното от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в сферата на водния сектор в Шумен. Христов припомни, че проектът за изграждане на Пречиствателната станция за питейни води и нов водопровод е най-мащабният за последните 30 години в града. Над 126 млн. лв. бяха вложени в строителството и само благодарение на усилията на местната власт и правителството през 2017 г. Шумен беше включен в регионалните прединвестиционни проучвания. Очаква се до месец пречиствателната и водопроводът да бъдат свързани и да влязат в действие. Това обаче не решава на сто процента проблема с питейната вода, смята Любомир Христов.

Иванов, ГЕРБ-СДС: Хаосът в държавата да спре! Трябва стабилност за спокоен бизнес и старт на инфраструктурните проекти

„Още преди четири години започнахме да търсим възможности и за алтернативно захранване. Продължителните засушавания, каквито имаше през годините, ни накараха да мислим и за други източници освен язовир „Тича“. Тогава проведохме съвместна среща с колеги от съседните области, с представители на регионалното министерство и се обединихме около идеята, че възстановяването на съществуващите участъци от системата „Дунав” ще даде устойчиво решение на всички въпроси, свързани с водоснабдяването. В същото време пълното натоварване на мрежата ще направи и по-поносими цените за потребителите, както и за централизиран контрол върху качеството на питейната вода. Изпратихме писмо до МРРБ и МОСВ за завършване на този крупен инфраструктурен проект, който ще осигури водоснабдяване на всички населени места, разположени по трасето на системата,“ припомни Христов.

Той каза още, че редуването на различни правителства през последните няколко години, за съжаление, стопира процеса. „Това е една от задачите, по които ние като кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще работим в следващото Народно събрание. Още повече, че през 2020 година по наше настояване беше извършено прединвестиционното проучване и по най-бързия начин може да се пристъпи към подготовка на процедурата за започване на строителството,“ добави Христов.

Любомир Христов припомни, че пак благодарение на правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Шумен получи 13 млн. лв. през 2016 г., за да завърши един почти провален проект, какъвто беше Пречиствателната станция за отпадъчни води.

Друг важен проблем, по който ще се работи, е пътната инфраструктура. „Държавата е в дълг към шуменци, към бизнеса и хората от цяла Североизточна България заради недобрата пътна свързаност. През последните години бяха ремонтирани голяма част от проходите, които свързват северната и южната част на страната. Върбишкият проход, през който минава най-кратката транспортна връзка от Румъния за Турция, е затворен от близо 20 години. Необходимо е да се разшири и модернизира трасето на републиканския път 1-7, защото той е стратегически важен за 5 области – Силистренска, Шуменска, Бургаска, Сливенска и Ямболска,“ обясни Христов. Като се има предвид и състоянието на Ришкия проход, Шумен наистина остава изолиран.

В държавния бюджет за 2024 година са заложени средства за подготовката на проекти за ремонт на пътя Русе-Шумен и Силистра-Шумен, но неясно защо процедурите все още не са започнали.

Усилията в работата на кандидатите от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъдат насочени и към доизграждането на „Хемус“. Магистралата е гръбнакът на Северна България и тя трябва да бъде завършена в най-скоро време, за да даде тласък на икономиката и туризма в района.

По време на срещата Любомир Христов припомни, че през 2023 година предишното общинско ръководство подаде в регионалното министерство 10 проекта за близо 60 млн. лв. за обновяване на пътната инфраструктура на територията на общината. В тях са предвидени  рехабилитация на пътя Шумен – Каспичан, кв. Мътница – Царев брод, Шумен – Велики Преслав, Мараш – Салманово, Радко Димитриево – Черноок, Друмево – Овчарово – Васил Друмев – Шумен, Черенча – Средня – Новосел – Шумен, както и основен ремонт на улици в града, за които беше изготвена и необходимата документация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 12:53

1
КАКТО ПРЕДИ РАБОТЕХТЕ И БЪЛГАРИЯ СТАНА НАЙ-БЕДНАТА В ЕС

Добави коментар

Водещи новини