Радан Кънев: Неосъществената ротация в управлението рязко намалява шансовете на България за скорошно влизане в Шенген по суша и еврозоната

  • 29 април 2024 19:54

  • 527
  • 8
Радан Кънев: Неосъществената ротация в управлението рязко намалява шансовете на България за скорошно влизане в Шенген по суша и еврозоната
© Getty images (архив)

 "Шансовете на България за скорошно влизане в Шенген по суша, както и в еврозоната, рязко намаляват заради неслучилата се ротация на партиите в управлението в последното редовно правителство", това каза евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Той е в Кърджали за среща със симпатизанти, преди която даде пресконференция за журналисти, предаде БТА.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Според Кънев следващ фактор е и какво ще се случи след изборите и ще има ли съставено стабилно правителство.

"Решенията, които бяха взети миналата седмица по отношение на отлагането на либерализацията на енергийния пазар и отпускането на една очевидно незаконна държавна помощ на мини „Марица Изток“, могат да ни струват от порядъка на 15 милиарда лева. Дори бих казал, че ако няма стабилно мнозинство, което да отмени тези решения в първите дни след сформирането на нов парламент, те ще ни струват толкова", добави Кънев.

"Мисля, че всеки от нас има отговор дали можем да си позволим в момента да не инвестираме подобни пари, при положение, че всичките ни съседи ще инвестират тези европейски средства в своите икономики и какво значи това за частните инвеститори", каза още той.

Кънев допълни, че често го питат как изглежда България в Брюксел, на което отговори, че това, с което страната ни е известна, е серията от избори и по тази тема вече има "хуморески", не много ласкателни за нас.

По отношение на Европа и водените политики депутатът коментира, че е необходимо изцяло ново законодателство, което да обезпечи ускореното развитие на индустрията на целия европейски континент, като допълни, че от наша гледна точка това трябва да стане по такъв начин, че да се подпомогне българската индустрия и нейното развитие в конкретни сектори.

Той подчерта как една от утвърдените посоки на сегашния ЕП в последната година е "събуждането" на добивната промишленост в Европа. И посочи, че в рамките на Зелената сделка е проличало как Европа е зависима между 50 и 95 процента от внос на суровини във всички съвременни технологии.

Пред присъстващите журналисти евродепутатът направи кратък отчет за дейността си през изминалите 5 години в ЕП като български представител.

Радан Кънев: Сигурността на Европа ще бъде основен приоритет в новия мандат на ЕП

Последвайте канала на

Валери Зайцев
527 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.04.29 | 23:45

8
Никога ПО-ВЕЧЕ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ на НРБългария - СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ - членове на БКП и ПРЕДАТЕЛИ на БКП. ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО и ПРОДЪЛЖИТЕЛИ на ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО - СДС ГЕРБ ДПС ПП ДБ - ПРЕДАТЕЛИ АНТИБЪЛГАРИ (ГРЪКИ АРМЕНИ ГРУЗИ РУМЪНИ МОЛДОВИ УКРИ ФРАНКО-АНГЛО-ГЕРМАНИ ОСМАНИ АМЕРИ ВСИЧКИТЕ ЛАТИНИ ПОМАКОЙ) членове на БКП ПРЕДАЛИ БКП още в 1985г. дори и малко по рано ~ от 1984г. Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г./1984г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени в Атентата на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. - Икономическата Война след 2020г. започнала още от 1945г. веднага след края на ВСВ на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВИЕТНАМ, КУБА, ВЕНЕЦУЕЛА, НИКАРАГУА, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!

2024.04.29 | 23:43

7
Никога ПО-ВЕЧЕ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ на НРБългария - СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ - членове на БКП и ПРЕДАТЕЛИ на БКП - ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО и ПРОДЪЛЖИТЕЛИ на ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО - СДС ГЕРБ ДПС ПП ДБ - ПРЕДАТЕЛИ АНТИБЪЛГАРИ (ГРЪКИ АРМЕНИ ГРУЗИ РУМЪНИ МОЛДОВИ УКРИ ФРАНКО-АНГЛО-ГЕРМАНИ ОСМАНИ АМЕРИ ВСИЧКИТЕ ЛАТИНИ ПОМАКОЙ) членове на БКП ПРЕДАЛИ БКП още в 1985г. дори и малко по рано ~ от 1984г. Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г./1984г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени в Атентата на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. - Икономическата Война след 2020г. започнала още от 1945г. веднага след края на ВСВ на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВИЕТНАМ, КУБА, ВЕНЕЦУЕЛА, НИКАРАГУА, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!
????!!!

2024.04.29 | 22:14

5
А бе, каква Европа, какъв Шенген с ЛИПСВАЩОТО НОЩНО ШКАФЧЕ и "ИЗЧЕЗНАЛА" ПЪТНА КАРТА?!?!?!
ПеПерастки говнояд

2024.04.29 | 23:15

6
Ама намериха ги бе - ти не разбра ли? Били на майка ти във футката. За това сега не могат да изчистят смрадта на развалена риба.

2024.04.29 | 21:39

4
Педерунгел нещастен
ГЕРБ мачка

2024.04.29 | 20:47

1
Ако след всички корупционни скандали около ПеПерастката и ДБ ОПГ те постигнат повече от 6-7% значи, че този наш народ е тъп, тъп та вдлъбнат. ГЕРБ трябва да състави правителство за да се върнем към нормалноста и предвидимоста. защо бше необходимо да си причиняваме ПеПерастите и ДБ просто не ми го побира главата.
ДОКОЛЕНКО

2024.04.29 | 21:20

3
Подкрепям мнението Ви!

2024.04.29 | 21:18

2
Радан Кънев: Неосъществената ротация в управлението рязко намалява шансовете на България за скорошно влизане в Шенген по суша и еврозоната вИНОВЕН си ти и христинка иванова. Коалиционните ви партньоркисъщо - просто кирлина която си слага ботокс и асан в.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини