ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ през юни

  • 15 април 2024 14:13

  • 350
  • 1
ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ през юни
© NOVINI.BG/CANVA

ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ на 9 юни т.г. на днешното си заседание. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е „Избираме заедно“.

Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, според членовете на ЦИК.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните  телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Фейсбук страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до „Информационно обслужване“ (ИО) с искане ИО да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на  т.нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на РИК в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори. 

ЦИК прие решение за определяне броя на мандатите за предсрочните парламентарни избори

Последвайте канала на

Десислава Станева
350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:34

1
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­и­ ­­­м­о­­м­и­­­ч­­е­т­­а­­ ­­в­и­ ­о­­ч­­а­­­к­­­в­а­­­т ­-­ X­1­8­­.­­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини