Красимир Богданов след касирането на изборите в Лиляче: Влизали са външни хора в секцията по време на броенето

  • 29 февруари 2024 08:02

  • 405
  • 2
Красимир Богданов след касирането на изборите в Лиляче: Влизали са външни хора в секцията по време на броенето
© БТВ

Върховният административен съд касира кметските избори във врачанското село Лиляче. Причината - нарушения в изборния процес.

С едва два гласа кандидатът на ГЕРБ Росен Петков спечели пред опонента си Красимир Петров, издигнат от МК „ВМРО – БНД (НДСВ, БСД – Евролевица, Консервативна България, БДФ)“ през есента на 2023 г.

Още преди изборите, селото се прочу с над 140 души, дописани по настоящ адрес и с обвинения в изборен туризъм.

„Видя се, че има правда и истината съществува. Всички хора от селото са удовлетворени. Аз съм подкрепян от местни хора. Готови сме за новите избори, които предстоят“, каза Красимир Петров от ВМРО.

ВМРО подава жалба веднага след изборите.

„Ясно се видя в самото разследване, че бюлетините, обявени за недействителни, всъщност са действителни, а резултатът е равен. Влизали са външни хора в секцията по време на броенето. Крайно време е да се разбере, че избори по този начин не може да се печелят – с агитки и хора от други места“, подчерта Красимир Богданов, областен председател на ВМРО-Враца.

„Днес случайно минавах и видях, че екипът на bTV е тук. Не съм подготвен. Напуснах партията ГЕРБ още вчера, защото се чувствам изкупителна жертва. Подал съм си оставката. Чувствам се репресиран от ВМРО, защото лъжат хората, че съм регистрирал чужди лица“, посочи отстраненият кмет Росен Петков.

Касираха изборите за кмет в село Лиляче

„Във вечерта на изборите Красимир Петров от ВМРО се е подписал на протокола, че е съгласен с изборния ден и няма възражение. Външните лица са били с удостоверение за представител и застъпник“, допълни той.

Петков подчерта, че ще се кандидатира отново за кмет на село Лиляче, но този път като независим кандидат.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.29 | 09:46

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.05.25 | 09:34

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­и­­ ­м­о­­­м­­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­а­к­в­­­а­­­т ­-­­­ X­­1­­­8­­.­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини