ЦИК: Всички машини са изпратени до СИК, има работещ център за сигнали

  • 05 ноември 2023 08:48

  • 765
  • 2
ЦИК: Всички машини са изпратени до СИК, има работещ център за сигнали
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Всички машини за гласуване са по секциите в страната, ИТ експерти са били в офиса на "Сиела норма", където е организиран кол център за подаване на сигнали за технически сигнали, съобщи Емил Войнов пред колегите си в ЦИК. Има план-график за доставените машини и готовност за реакция при проблеми, отчитат експертите.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

От "Информационно обслужване" пък са се вслушали във вчерашните указания на ЦИК и вече е отключено полето за въвеждане на числови данни в електронните протоколи на сайта на ЦИК. Така секционните комисии ще могат да проверят данните си преди да ги попълнят оригиналните  изборни протоколи.

ЦИК все още няма информация дали всички секции са отворени и дали машините работят

От секция в бойчиновското село Владимирово е подаден сигнал, че машината за гласуване не работи. Изпратен е екип за проверка, но засега няма да се прекратява гласуването с машина.

ОИК Търново също е подала сигнал за проблем с машина - заради софтуеърен проблем в една от секциите ЦИК прие там да се премине към хартиени бюлетини.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.05 | 09:58

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба------> mub.me/medik

2023.11.05 | 09:01

1
NE, NA ERVOGEISKATA SGLOBKA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини