ГЕРБ-Дупница се оплаква от полицейски репресии, плашат с протести

  • 03 ноември 2023 17:47

  • 1530
  • 3
ГЕРБ-Дупница се оплаква от полицейски репресии, плашат с протести
© Facebook / ГЕРБ-Дупница

Общинската организация на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в Дупница излезе с декларация, в която, изразява "възмущението си от демонстрираната полицейщина, произвол и репресии спрямо наши съграждани, симпатизанти и членове".

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

От партията твърдят, че по нареждане на Началника на РУ - Дупница гл. инспектор Васил Йоцов, позоваващ се на сигнал на кандидата за кмет от БСП - Първан Дангов, са извършвани претърсвания, разпити и принуда за подписване на декларации за неучастие в изборния процес. Целта била "всяване на страх и ужас в нищо неподозиращи мирни граждани". Шефът на Районно управление пък "се рекламирал като бъдещ заместник-кмет". В полицейското управление били призовани граждани, което било "груб опит за ползване на
властовите инструменти с цел постигане на манипулиран изборен резултат за опонента", се казва още в декларацията.

"В Дупница живеят разумни хора, които имат интуицията и способностите да различават истината от лъжата и манипулациите от фактите. Всички знаят кои са купувачите на гласове", твърдят от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и настояват за оставката на началника на РУ - Дупница, защото упражнявал полицейски произвол и работел в полза на Първан Дангов. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в а подали сигнала си и до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Ако полицейският шеф не подаде оставка, ще бъдат призовани дупничани на протести.

Младен Маринов: Оставката на Петър Тодоров е една от най-добрите новини през последните 2,5 години

На втория тур в неделя един срещу друг застават досегашният кмет от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Методи Чимев и кандидатът на БСП Първан Дангов, като социалистът води с около 1800 гласа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.03 | 18:14

2
Ама какво става, че такъв вой? Карат тиквите да спазват закона ли?
Нашето МВР

2023.11.03 | 19:08

3
Прави избори!
СЛАВУЦАЬ ТРиФуФФНАЯЯ

2023.11.03 | 18:07

1
Гнyceн-Maнгaл-Cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини