На първи тур в София вероятно са избрани трима районни кметове

  • 30 октомври 2023 11:47

  • 3283
  • 1
На първи тур в София вероятно са избрани трима районни кметове
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Колацията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София) доминират в почти всички избори за районни кметове в София.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Според данните до момента се очакват балотажи почти навсякъде в столицата, пояснява БНР. Изключение са районите Средец, Триадица и Изгрев.

ЦИК обяви резултати при обработени 30,4% протоколи

На първия тур в София са избрани трима кметове на райони - в Средец, Триадица и Изгрев, според последни данни на ЦИК при обработени 30,4% СИК протоколи.

В район Средец Трайчо Трайков от ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и е отново кмет с 53,96% от преброените досега гласове. Далеч зад него остава кандидатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Венцислав Банчев с 13,48% от гласовете.

С 54,05% още от първия тур е избран и кметът на район Изгрев - Делян Георгиев от ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и.

На този етап с малко над 50% на първия тур е и кметът на район Триадица - Димитър Божилов от ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и, получил 50,94% от гласовете.

В останалите части на София районните кметове се очаква да бъдат избрани на балотажа следващата неделя.

В район Лозенец води убедително Константин Павлов от ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и (с 43,48%) пред Анжелина Тотева от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на (с 16,49%). В район Кремиковци води Лилия Донкова от ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и с 41,81%, в район Оборище убедително води Георги Кузмов от същата коалиция (с 44,14%). В район Слатина води Георги Илиев от същата коалиция с 44,76%.

Преди балотажа кандидатите на ПП-ДБ-Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и водят и в редица други район като Красно село, Подуяне, Сердика, Младост, Възраждане, Овча Купел, Красна поляна, Витоша и район Илинден.

Кандидатите на районни кметове на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на водят преди втория тур единствено в Банкя - Рангел Марков (с 46,37%), Панчарево - Евгения Алексиева (с 33,33%) и в район Надежда - Димитър Димов (с 33,33%).

Последвайте канала на

Десислава Станева
3283 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.30 | 12:32

1
Двама от тримата са най-големите пeдepacи след бандитите на Мафиянски.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини