Жители на село Водолей не пускат непознати да гласуват

  • 29 октомври 2023 11:54

  • 1298
  • 2
Жители на село Водолей не пускат непознати да гласуват
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Напрежение във великотърновското село Водолей в деня на местните избори. Причината е, че има струпване на гласоподаватели пред изборните секции, които са непознати за местните хора.

В селото кандидатите за кмет са двама.

Хората от Водолей заявиха, че придошлите са около 30 души и бяха категорични, че не ги познават. По думите им те били социално слаби.

Хората от селото настояха новодошлите да покажат къщите, в които живеят.

„Да си покажат паспортите. Дали изобщо пише село Водолей, дали живеят тук“, настоя Филип Маринов от селото.

Според жителите на селото чужденците обитавали къщи, които били изоставени. Те подали сигнал на 112, полицията се е отзовала и проверява случая.

Междувременно, въпреки че вече са гласували, много хора от селото стоят пред секцията с идеята да не допускат непознати.

Жителите на Водолей обясниха, че много непознати лица вече са минали и са упражнили правото си на глас.

Първи сигнал за заснет вот: Избирател снимал бюлетината си

Председателят на секционната избирателна комисия заяви пред bTV, че всичко е законно и лицата са регистрирани по настоящ адрес. По думите му те били около 60 души.

Един от новодошлите обясни, че е от Велико Търново, но се регистрирал в селото преди година, защото прави ремонт на къщата си.

Преди дни в същото село имаше полицейска акция заради съмнения за купен вот. Беше проведена акция на полицията за новорегистрирани на почти необитаеми адреси. Тогава бяха задържани двама души, но бяха освободени, защото органите на реда не откриха нарушения.

Иначе избирателните секции са 142 в цялата община, а 138 от тях са постоянни, две са подвижни, като има позиционирани секции в МБАЛ и Дома за стари хора във Велико Търново. 

Първите избиратели във Велико Търново застанаха пред урните още в 7:05 часа. Секциите там отвориха навреме и очакванията на всички са за висока активност, пише бТВ.

Живеещите в областта избират измежду осем кандидати за кмет. Има и 16 листи за общински съветници.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.30 | 11:39

2
нова мода гласоподаватели туристи

2023.10.29 | 12:59

1
Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена-----> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини