Огромен интерес от страна на младите хора в Смолян към екстремния спортен уикенд, организиран от „Новото време“ - КРОС

  • 15 октомври 2023 19:05

  • 735
  • 0
Огромен интерес от страна на младите хора в Смолян към екстремния спортен уикенд, организиран от „Новото време“ - КРОС
©

Истински фурор предизвикаха откритата тренировката на ултрамаратонеца Красимир Георгиев и кетераческите демонстрации и споделен опит на Емилиян Колевски, един от най-добрите български катерачи, на Виа Ферата и екопътека „Невястата“. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Ентусиазирани младежи от града мериха сили, обръщаха гуми, предизвикваха се с набирането на лост, катереха стени и преодоляваха себе си през екстремния уикенд, организиран по инициатива на Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници от „Новото време“ – КРОС. 

В спорта не е важно да си най-силният, най-бързията или най-издръжливият, а трябва всеки ден да тренираш и да надскачаш себе си, това каза на хората, включили се в откритата тренировка, ултрамаратонецът Красимир Георгиев. 

Димитър Кацаров: Зная как да развием потенциала на Смолян като любима спортна дестинация

Да покоряваш върхове не е лесно начинание, но когато имаш желание и ентусиазъм всичко е възможно. Това пък демонстрира нагледно Емилиян Колевски на любителите на природата, приключенските спортове и адреналина, дошли на екопътека „Невястата“ и Виа Ферата. 
Двете събития бяха част от реализацията на заявените намерения в програмата на „Новото време“ – КРОС и кандидата за кмет на община Смолян да се развива спортът в града и да се привличат повече хора към него. 

„Имаме прекрасни млади хора, но не всички от тях са мотивирани да спортуват. В нашата програма сме заложили спортът да бъде сред основните ни посоки, наред с това да имаме едно открито и честно управление, диалог и сигурност за гражданите, превръщането на Смолян в международен и национален планински туристически център,  развитие на образованието и културата, социална политика за гражданите, създаване на условия за развитието на бизнеса, инфраструктурата и опазването на околната среда, грижа за развитието на здравеопазването“, отбеляза Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, канидат за кмет на община Смолян от коалиция „Новото време“ – КРОС с бюлетина 68. 

В изготвената четригодишна програма за спорта е предвидено провеждане на турнири и състезания между общинските училища и стимулиране на масовия спорт, проучване на възможостта за изграждане на игрище за мини футбол в квартал Устово, провеждане на спортни състезания при честване на национални и местни празници, използване на природните дадености за развитие на планински, приключенски, ски и алтернативен туризъм и популяризирането му в България и чужбина.

Последвайте канала на

Novini.bg
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини