Николай Шушков: Ще предприема мерки за намаляване на финансовия дефицит на общината

  • 14 октомври 2023 18:01

  • 928
  • 2
Николай Шушков: Ще предприема мерки за намаляване на финансовия дефицит на общината
©

Обезпокоителна е голямата задлъжнялост на общината, това е тежко наследство, както за бъдещия кмет, така и за всички нас. Това коментира  независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков.  

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Той участва в среща с актива на БСП в града, по време на която начертаха належащите проблеми в общината. Сред тях нуждата от изграждане на работеща икономка и разкриване на нови високотехнологични работни места, по-високи доходи, развитие на малкия и среден бизнес, промяна на  градската среда, качествени общински услуги, открито и прозрачно управление.

„Ще направя задълбочен анализ на задълженията и заемите на общината. Ще предприема мерки за намаляване на финансовия дефицит, който вече застрашава нейната финансова стабилност. Ще работя за по-благоприятни условия и данъчна среда, които да стимулират бизнеса. Няма да увеличавам местните данъци и такси, а ще ги управлявам по-ефективно“, отбеляза Шушков. 

По думите му общинската администрация се нуждае от преглед на структурата, числеността и  ефективността. „Тя работи за просперитета на хората и града“, каза още той. 
Независимият кандидат за кмет на Благоевград отново подчерта, че ще работи за това да няма нито едно политическо назначение или уволнение в администрацията. И добави, че ще разчита само на подготвени и квалифицирани хора, минали през конкурс. 

Той коментира и имота на бившата казарма. „Много се спекулира, че като областен управител съм искал да отнема имота от общината. А истината е, че местната управа лиши града ни от модерна конгресна и културна инфраструктура, чрез която Благоевград да се позиционира като съвременна дестинация и това да носи приходи в бюджета на общината и доходи за заетите в културно-конгресния туризъм“, обясни Шушков.

Той припомни, че през 2016 г. е взето решение Министерски съвет да предостави на общината безвъзмездно близо 62 дка от площта на военното поделението за изграждането на Интер Експо център, изложбена зала и музей.

„Това трябваше да стане за 5 години. Има няколко папки с проверки от държавния строителен контрол и всяка втора констатация там е свързана с незаконни действия. Настоящият кмет Илко Стоянов пише до МС, че  общината нищо не е изпълнила, че е във финансов колапс и моли държавата да удължи срока за проекта. А това е невъзможно, защото законът не го позволява“, допълва кандидатът за кмет на Благоевград.

Николай Шушков: Край на разрешенията за строеж без необходимия брой гаражи

Шушков уточни, че са извършени незаконосъобразни строителни действия на този терен. 

Относно безразборното застрояване на земеделските имоти, Шушков комнетира: „Като кмет ще стъпя на Общия устройствен план и ще започнем неговата промяна. Това е свързано и с идеята за създаване на нова индустриална зона. Ще трябва да се извърви нелекия път на променя статута на тези терени, а не както сега пасище е обявено за индустриална зона. Това е пиарски трик, но не решава въпроса с инвеститорите и новите работни места. Има и законодателни проблеми при преподреждането на  земеделските земи, които трябва да реши Народното събрание“.

Последвайте канала на

Novini.bg
928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.15 | 02:48

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.14 | 21:51

1
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини