Димитър Кацаров: Смолян трябва да предлага завършен туристически продукт, адекватен на съвременните изисквания

  • 14 октомври 2023 16:06

  • 1244
  • 1
Димитър Кацаров: Смолян трябва да предлага завършен туристически продукт, адекватен на съвременните изисквания
©

Дискусия за възможностите за устойчив и приключенски туризъм и възможности в НАТУРА 2000 се проведе с домакинството на Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

В дискусията участваха доц. Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма, Георги Пампоров, изпълнителен директор на организацията за управление на туристически район Родопи, Иван Панчев, основател на списание 360mag, най-голямата българска медия за приключенски туризъм, Виктор Жеков, един от най-известните треньори по сноуборд в страната. 

Дискусията откри Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от коалиция „Новото време“-КРОС с номер 68 в бюлетината. Той отбеляза, че посоката, в която община Смолян има потенциал да се развива е туризмът във всичките му форми. Подчертано бе, че това, което ще отличи Смолян е предлагане на добър туристически продукт по нов начин, адекватен на съвременните условия и изисквания. 

„Взаимодействието с местния бизнес, поощряване на различните инициативи, инвестициите за изграждане на инфраструктура, за подпомагане на местата за настанавяне, създаване на условия туристите да посещават природни атракции и да получават завършен туристически продукт, е това, от което общината ще реализира най-голями ползи. С осигуряването на добри условия за развитие на бизнес, ще бъдат привлечени и нови инвестиции. Това от своя страна ще доведе до създаване на работни места и до  повишаване стандарта на живот в общината“, заяви Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян.   

Доц. Румен Драганов, представи ролята на общината в управление на процесите, анонсира  данни, които показват как природните дадености на региона могат да бъдат превърнати в активи за община Смолян. 

Виктор Жеков постави акцент на възможностите за практикуване на спортове в община Смолян. Той посочи, че условията тук предлагат огромен потенциал, като сравни възможностите за спорт, туризъм и отдих с тези от най-добрите примери в Европа и света.

Димитър Кацаров: Зная как да развием потенциала на Смолян като любима спортна дестинация

Иван Панчев, издател на списание 360mag, най-голямата българска медия за приключенски туризъм акцентира върху ползите от синергията между природа, туризъм и спорт. Специално внимание беше обърнато на Натура 2000. Отбелязано беше, че териториите, включени в НАТУРА 2000, не изключват възможност в тях да се развиват и практикуват разични спортове и туристически дейности, организирани в синхрон с изискванията. 

От изпълнителния директор на организацията за управление на туристически район Родопи Георги Пампоров присъстващите на дискусията разбраха за най-актуалните тенденции за развитие на туризма, а именно приключенски туризъм, който води със себе си и по-платежоспособни туристи.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.14 | 16:45

1
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини