Асен Василев: Подкрепата ни на втори тур на изборите зависи от местните коалиции

  • 26 септември 2023 12:37

  • 1228
  • 2
© Булфото (архив)

„Подкрепата на ПП-ДБ на втори тур на местните избори зависи от местните коалиции“, каза финансовият министър и съпредседател на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на във връзка с въпроса на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кого ще подкрепят на втори тур.

По думите му сглобката не е застрашена заради местните избори.

Всяка местна организация излъчи своите кандидати за кметове и общински съветници. По същия начин - всяка местна организация ще прецени за конкретния град кой най-силният кандидат, когото да подкрепи на втори тур. Надяваме се на втори тур да са нашите кандидати, така че да подкрепим тях, отбеляза Василев. 

Васил Терзиев: Работим за изборна победа на първи тур

Връщане на ставката от 20% ДДС върху храната и безалкохолните напитки и върху хотелското настаняване е предвидено в пакета от данъчни закони, които финансовото министерство възнамерява да публикува за обществено обсъждане по-късно днес. До това решение се е стигна след среща с ресторантьорския бранш, на която от страна на двете браншови организации е поет ангажимент да изсветлят сектора. Това означава да се увеличат облагаемите доходи на работещите в бранша и да се повиши събираемостта на данъците. 

По думите му ако това условие бъде изпълнено, ще се разгледа възможността и за оставането на сегашните 9% ДДС. 

Има достатъчно време тази промяна да бъде направена до окончателното приемане на промените в данъчните закони. Причината е, че парламентът няма да работи до 8 ноември и на практика данъчните промени ще се гласуват след това и непосредствено преди в пленарната зала да бъде вкаран бюджетът за догодина.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2023.09.26 | 13:04

1
"Другарю"Василев,а до КОГА ще "ТУПАТЕ ТОПКАТА"????

2023.09.26 | 13:14

2
Докато откраднем всичко, което можем

Добави коментар

Водещи новини