Надежда Йорданова: Трябва да да излезем от безвремието и да направим реформаторско правителство

  • 20 март 2023 17:50

  • 693
  • 22
Надежда Йорданова: Трябва да да излезем от безвремието и да направим реформаторско правителство
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

В България липсата на усещане за справедливост е дълготраен проблем. Всеки ден виждаме как корупцията убива – както в случаите с мигрантите и катастрофите по пътищата, и как корупцията трови – както в случаите с топлоелектрическите централи на консултанта Ковачки. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът за депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и бивш министър на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

В конкретния случай с ТЕЦ-овете не можем да кажем, че чакаме справедливост отвън, защото в европейската прокуратура работят и български прокурори, просто тя не е под шапката на главния прокурор. Това, че прокуратурата у нас от години си затваряше очите за мръсния въздух, е знак, че имаме нужда от промяна, заяви Йорданова.

Приоритет за нас е реформата на прокуратурата, защото тя е изключително важна, за да се стигне до справедливостта. Прокуратурата е властелинът на досъдебното производство и към момента има неограничена власт да преценява дали да разследва или да не разследва дадено престъпление. И тази власт е безконтролна. Без промяна усещането за справедливост не може да тръгне напред, посочи кандидатът за депутат от ПП-ДБ.

Попитана за коментар на пресконференцията, на която от прокуратурата оповестиха предполагаема схема за търговия с влияние, чиято цел е била смяна на полицейски началници и сваляне на главния прокурор Иван Гешев от поста му, бившият правосъден министър посочи: "Много ми е трудно да окачествя характера на това публично събитие. Мисля, че е крайно време Гешев да престане да срами своите прокурори. Жалко е Гешев да се прави на жертва, защото прокуратурата държи всички лостове в разследването. Това руши държавността и допълнително подронва усещането за справедливост. Прокуратурата не си върши работата с пресконференции, а с конкретни действия. Ако има такова нещо, трябва да видим обвинителни актове".

ПП-ДБ за разкритията на Прокуратурата: Поредната димка, с която се включва в предизборната кампания

Попитана дали очаква ГЕРБ да подкрепят законовите промени, свързани с механизма за разследване на главния прокурор, Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. отбеляза, че очаква да види конкретните действия и гласувания на партията на Бойко Борисов в пленарна зала в 49-я парламент.

За съжаление, от края на 48-я парламент Борисов промени мнението си три пъти по пакета законопроекти. В момента не чувам особено ясно говорене по темата. Делата на ГЕРБ говорят друго спрямо направените заявки, подчерта тя.

По думите ѝ е много важно да бъдат проведени честни избори. Хората трябва да отидат и да гласуват спокойно. Колкото и да са притеснени, нека излязат и да гласуват. Нека не позволяват с мълчанието си друг да решава вместо тях, каза кандидатът за депутат от ПП-ДБ.

Хората имат нужда от стабилно управление, стабилно парламентарно правителство, което да ги води напред и да направи реформите, за които се говори от толкова години. Голямото предизвикателство пред 49-то Народно събрание е да излезем от безвремието, да сложим край на бъркотиите и да направим едно реформаторско правителство, каза още Йорданова.

ПП - ДБ призова ЦИК да използва флаш паметта на машините срещу грешки в протоколите

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
693 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Петър

2023.03.22 | 09:43

22
Точно нейният партньор Христо Иванов е един от главните виновници да няма правителства в няколко парламента и да сме в безвремие.

2023.03.21 | 08:04

21
Ти ТРЯБВА да продължиш да го духаш. За друго не ставаш. Дори не умееш да се изказваш.

2023.03.21 | 08:04

20
Ти ТРЯБВА да продължиш да го духаш. За друго не ставаш. Дори не умееш да се изказваш.

2023.03.21 | 08:03

19
Ти ТРЯБВА да продължиш да го духаш. За друго не ставаш. Дори не умееш да се изказваш.

2023.03.21 | 08:03

18
Ти ТРЯБВА да продължиш да го духаш. За друго не ставаш. Дори не умееш да се изказваш.
Schweini

2023.03.20 | 19:28

9
Мале защо всички от ПП от как влезнаха преди време в власта направиха егати бузаците ,като надути плондири станаха всичките герои

2023.03.21 | 07:45

17
Шия се прави с много туршия
Александър

2023.03.20 | 20:19

16
Тая свинкя и коментар не заслужава !
Кочо

2023.03.20 | 20:17

15
ГЕРБ ще ви шиба и омекнахте нещо а миндил и?
kolio

2023.03.20 | 20:06

14
специалистка по нищо

2023.03.20 | 19:56

13
КП "Вън от ЕС и НАТО"

Добави коментар

Водещи новини