Асен Василев: Преднината на ПП-ДБ е ясен знак, че българите избират европейския живот пред стабилната бедност

  • 16 март 2023 16:00

  • 3126
  • 108
© Novini.bg

За първи път в историята на ПП и ДБ всички социологически агенции ни дават преднина преди изборите. Това е ясен знак, че българските граждани предпочитат Европа и европейския живот, а не да стоим стабилно бедни. Това за мен е ясен знак, че формулирането на едно правителство, което движи страната в тази посока с бързи темпове, с помощта на всички граждански организации, на всички хора, които имат желание България да се трансформира по този начин, ще доведе до устойчиво управление след изборите, каза пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на посещение в Сливен. По-рано днес Василев се среща с граждани в Сливен като част от предизборната кампания на коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за предсрочните парламентарни избори на 2 април, предаде репортер на Novini.bg.

В основата на регионалната политика, която сме заложили, е парите, които идват по новите европейски програми, да бъдат разпределени поравно между Северна и Южна България и те наистина да достигнат до всички краища на страната, а не само до няколко големи фирми и няколко големи града. Това е изключително важно, ако искаме да имаме нормален европейски живот във всяка част на страната, заяви той. 

Тренд: 5 формации със сигурност влизат в следващото НС, 3 вземат над 3%

От гражданите на Сливен чухме, че в доста общини има проблем с водата. Важно е този проблем да се реши, за да има достъп до чиста питейна вода, свършеното по канализацията да бъде довършено, за да има пречиствателни станции, а не само поставени тръби за канализация. Другото, което чухме, беше свързано с професионалното образование и как да достигнат средствата, които Европа ни дава за модернизация на фирмите, да достигнат до местните фирми. Начинът да задържим младите хора е добри заплати. За да има добри заплати, трябва да иам добри производствени процеси и добри машини. Когато един млад човек тръгне от Сливен, качи се на самолета и стигне до Франкфурт, за тези два часа той не придобива магически нови знания, но той отива в един завод, който има добър производствен процес, добри машини, добра организация и може да защити по-висока заплата. За да се случи това, трябва средствата от европрограмите да не отидат в 50-100 фирми в страната, а да стигнат до всички фирми, които произвеждат, отбеляза съпредседателят на ПП.

Видяхме, че когато това започва да се случва, българската индустрия произвежда. Миналата година имаме най-високия ръст на износа и втория най-голям ръст на индустриалното производство, най-високия ръст на заплатите в целия Европейския съюз. За първи път сме челото на добри класации. Това трябва да продължи. Това е начинът да стигнем до нормален европейски живот във всеки един град и във всяко едно село, а не да стоим в стабилната бедност, която толкова ни се рекламира, подчерта Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

В отговор на въпрос за доклада на Министерството на финансите, в който се предупреждава, че сме изправени пред голям дефицит, той посочи: "Самият финансов министър тази сутрин каза, че се е объркала и че държавата не е пред фалит. От президенството също казаха, че всичко е наред. Що се отнася до затягането на коланите – нищо не трябва да се затяга, първо трябва да си съберем данъците. Оказа се, че основният проблем в бюджета за януари е, че при 16% инфлация, при 4% ръст на икономиката от фирмите в страната са събрани 17% по-малко ДДС. Ако имате 16% ръст на инфлацията и 4% ръст на икономиката, нормално е да съберете 20% повече ДДС. Не само че НАП не са събрали повече ДДС, те са събрали 17% по-малко от фирмите в страната. Това говори или за некомпетентност в НАП, в което аз силно се съмнявам, тъй като знам, че преди шест месеца НАП работеше перфектно си си събираше данъците, или говори за лоши управленски практики и чадъри над определени фирми. През 2021 г. събрахме 18% повече данъци, почти 8 млрд. повече, без да се вдигат данъците. Това позволи да не се затягат коланите. Нека първо НАП да си свърши работата, нека да си събере несъбраните данъци и след това да теглим чертата и да видим дали ще трябва да затягаме колани или ше имаме пари за допълнителни разходи".

Асен Василев: Тези, които плашат с фалит на държавата, се опитват да откраднат парите на държавата

По повод избирането на Татяна Султанова за водач на листата на ПП-ДБ в Сливен той каза: "Най-важното е, че тя спечели доверието на гражданите на Сливен. Това е основното, с което спечели и нашето доверие. Освен това, г-жа Сулатанова спечели доверието и на голяма част от другите колеги в "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - тя беше избарана за председател на Националното събрание на партията, което дава и допълнителен ангажимент към региона. Г-н Гвоздейков също е много добре познат в региона. Имаме много силно представителство и в град Котел, както и от нашите партньори от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в листата. Това е много силна листа, с много силна заявка, че имаме намерение да управляваме открито и честно. Имаме намерение да пресечем феодалните практики абсолютно навсякъде, така че средствата, които получаваме, всички данъци, които събираме, да могат да стигат до всяко едно населено място, независимот от коя партия е човекът, който го управлява".

В следващите няколко години България ще получи над 50 милиарда лева по линия на Плана за възстановяване, оперативните програми и програмите за двустранно сътрудничество. Изключително важно е тези пари не само да стигнат до регионите, а да стигнат до хората, за да имат по-щастлив и по-достоен живот. Има как в нашия регион да имаме и добро водоснабдяване, и добра инфраструктура, има как минералните бани отново да заработят, има как "Карандила" да се превърне в значим туристически център, има как хората да получават заплати, които са съизмерими със средните в страната и дори да се доближават до тези в София. Има как да привлечем инвестиции, това може да стане с правилно управление на държавния бюджет и с правилно и прозрачно управление на парите в общината, заяви Татяна Султанова.

 

Константин Тодоров
3126 108

Свързани новини

Коментари 108

Добави коментар

2023.04.05 | 19:00

108
МНОГО СИ ПРОСТ ГАЛОШ ГООООЧООООО , ОТ ТВОЯ ЗАПАД СМЕ НА ТОЗИ ЧЕП ВЕЧЕ 32 ГОД , ПРЕВЪРНАХА НИ ДЪРЖАВАТА НА КЕНЕФ ОГРАБВАТ НИ , И СМЕ НАЙ БЕДНИ УБИТАКООООО , КАКВА СССР ТЕ ГОНИ НЕЩТАСНИКООООО
ГОЧО БУЛГУРА

2023.03.21 | 14:53

107
ДОКАТО. НЕ. СПРАТ ГЕРБЕРСКИТЕ. И. ДПСАРСКИ КРАЖБИ. ПОД. ПОДМОЛНОТО РЪКОВОДСТВО. НА. БСП И. НАСТАВНИЦИТЕ. ИМ. ОТ. КРЕМЪЛ, НИЕ. НИЩО. ХУБАВО НЯМА. ДА. ВИДИМ. ОЩЕ. 10О ГОДИНИ.ЗА ТАЯ. ПРЕСТЪПНА КЛИКА. СЕ. НАМИРАТ. ОЩЕ ГЛУПАЦИ. ДА. ГЛАСУВАТ. АМА. ТЕХНИТЕ. ДЕЦА ИЗБЯГАХА. НА. ЗАПАД. А. НЕ. В ОНАЯ. ИЗМИСЛЕНА. СТРАНА. СССР.

2023.03.17 | 22:52

106
ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!!
Ъъъъ

2023.03.16 | 20:39

91
На тоя гнусен ококорен педал да му сера в устата гнусна противна. Хора луди ли сте да гласувате за тоя идиот. ЛУДИ ЛИ СТЕ?

2023.03.17 | 22:42

105
Кирчо и Кокорчо ще бъдат изметени!

2023.03.16 | 21:20

95
Има и по големи идиоти даже, дето гласуват за ма,лоу,мна тиквеница.
РАШО ДАМАДЖАНА

2023.03.16 | 20:43

92
ЕМИ ИМА И ЛУДИ ..И ИСКАТ И НАС НОРМАЛНИТЕ ДА ПОБЪРКАТ ...

2023.03.17 | 00:28

104
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!

2023.03.16 | 23:03

103
Фигурира В списъка на мафията на Цветан Василев , като шеф на бандити, които ще трепят полицаи , магистрати .....КЪРУ БАНДИТА НАРКОБОС , ИЗБЯГАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ КАЗА В ЗАПИСА , ЧЕ ПП И ДБ СА НЕГОВИ ХОРА ..... ..

2023.03.16 | 23:02

102
ПИЩИ КОКОРА

2023.03.16 | 20:29

90
ПРЕДНИНАТА НА ПРОМЯНАТА КАРА МУТРИТЕ ДА ПИЩЯТ

2023.03.16 | 23:01

101
ПИЩИ КОКОРА
внан

2023.03.16 | 22:06

100
МММММ дддаааа
Eлeктpа

2023.03.16 | 21:55

99
ППтата са 26% ококорения БСПеераст ако го раздели на 8 партии = 3,2 % Герб и СДС са 25 % 2 партии = 12,5
Всички коментари плюват яко

2023.03.16 | 20:15

89
по Кокорчо! Но за да има ефект,вдигнете се и гласувайте за ГЕРБ,така Кирчо и Кокорчо ще бъдат изметени!
Анонимен

2023.03.16 | 21:55

98
Така и ще направим.

Добави коментар

Водещи новини