Политолог: Коалиция ПП-ГЕРБ е възможен, но труден сценарий

  • 16 март 2023 07:41

  • 1317
  • 13
Политолог: Коалиция ПП-ГЕРБ е възможен, но труден сценарий
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Не съм сигурен дали на втори вечерта ще можем да съобщим победителя, ако разликата между двете водещи партии остане така малка. Това коментира политологът Димитър Ганев от „Тренд” в ефира на Нова телевизия, коментирайки актуално проучване на изследователския център, направено в периода 6-12 март по поръчка на „24 часа”.

„Уравнението изглежда подобно на това в 48-то НС. Ако съберете мандатите на „Продължаваме промяната”-„Демократична България” от предишното народно събрание, няма да получите различно число от това. Трудно е да се прецени колко партии ще влязат, но това решава донякъде проблема”, заяви той.

Тренд: 5 формации със сигурност влизат в следващото НС, 3 вземат над 3%

Според него комбинация между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с може да се обясни – те вървят по евроатлантически път: „Но представете си това с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е как се случва”, каза още той. По думите му комбинацията между първите две коалиции и комбинацията на партиите на статуквото са трудни за съставяне, защото предстоят местни избори.

„Една година ПП е основен политически опонент на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Електоратът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в също ги възприема така. ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в строят кампанията си върху отсрещния. Не е невъзможен, но е труден сценарий. Политическата криза обаче няма да бъде разрешена по този начин”, коментира той шансовете за коалиция между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и „Продължаваме промяната”.

„И вътрешно, и външно събитие може да играе ролята на спойка между двете водещи сили. Другият вариант е да има развитие във войната в Украйна”, допълни още той.

„Ако въобще има шанс за правителство след тези избори, то това е експертен кабинет, за да се скрие реалната коалиция”, смята той.

Той коментира и вариантите за това бивш премиер отново да застане начело на държавата: „Трудно ми се струва да се случи това. Ако може да има някакво правителство, може би премиерът ще ни е познат, но надали ще бъде партиен лидер. И двете партии, които се очертава да спечелят изборите, дават знаци за това.”

„Типичните леви гласове, които свикнахме да бъдат мобилизирани под знамената на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, сега част от тях припозна „Възраждане”, друга – „Български възход”. Сега се вижда ерозия в подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заради навлизането на „Левицата”. Стават четири субекта, които мобилизират потенциален ляв електорат”, допълни още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1317 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
!!!

2023.03.16 | 11:41

13
СТИГА! СТИГА!! СТИГА бе ИЗМЕКЯР, КОЙ НОРМАЛЕН ПОЛИТИК,ще търси подкрепа с ШАЙКАТА ОПГ "герб"???? КОЙ????
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.03.16 | 11:31

12
ПРЕДИЗБОРНО ПОСЛАНИЕ НА КОЗЯК - ПРОСТО НИ ДАЙТЕ ТЕРИТОРИЯТА И РЕСУРСИТЕ СИ И ЩЕ БЪДЕТЕ СВОБОДНИ ДА СМЕНИТЕ ПОЛА СИ.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.03.16 | 11:01

11
ПРЕДИЗБОРНО ПОСЛАНИЕ ДО РУСОФИЛИ Защо ви е България, Европа в този ден? В Москва и водката е на корем. Там е жадуваният ваш рай, там и ракети има, то се знай. Ще махате свободно знаменца и до безкрай ще мразите американската мечта. Защото инак е цинизъм същи– ще се въргаляте цял ден вкъщи, ще ръсите познати простотии. Омръзнаха ни ваште дивотии! Чемодан и полет до Москва! При „истинската вяра” отлетете, на живия си бог се поклонете, и изборния ден „освободете”!
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.03.16 | 08:55

8
ЗАВИСИ ИЗЦЯЛО ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО.
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.03.16 | 10:16

10
ЗА СМЕТКА НА ТОВА ЩЕ ПЪPДИМ НА ВОЛЯ ПРЕД ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО И ЩЕ ПЪТЕН ХАПЧЕТА ЗА ДЕМЕНЦИЯ.

2023.03.16 | 09:09

9
Слава Богу . Представяш ли си да зависи от пиянското окупаторско посолство и от Мутрафонова .
НАТО

2023.03.16 | 08:37

6
циганина б орисов ще умре този жалък к лекач и останалите к авали на сащ
Отрепко

2023.03.16 | 08:52

7
Червената гювендия майка ти лапа ли го още на Герб за рубли или я отсвириха кучката .
СДС-властта

2023.03.16 | 08:32

5
вдига цените, народът да мре, но след изборите.
Харвардските пички

2023.03.16 | 08:31

4
се нагъ.зиха на даже на Тиквата за да са на власт. Глауваха за тях за да махнат Тиквоча, но синята кy.pва си е кy.pва.
НАТО

2023.03.16 | 08:24

3
доган ц иганина
НАТО

2023.03.16 | 08:23

2
дпс тази ц иганкска партия въобще не трябва да я има
анонимен

2023.03.16 | 08:04

1
Само гадатели по тв.

Добави коментар

Водещи новини