Михаил Миков: Обещанията за Шенген и европейска солидарност се оказаха само приказки

  • 28 февруари 2023 20:42

  • 1544
  • 7
Михаил Миков: Обещанията за Шенген и европейска солидарност се оказаха само приказки
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Проблемът с нелегалната миграция няма да се реши с гонитби по пътищата на България или видими постове. Оперативната работа в този случай е много по-важна. Трябва да се направи сериозен анализ какви са санкциите за трафик. Практиката показа, че голяма част от хората, които се занимават с този тип дейност, са многократно осъждани. Трябва да се мине към по-крайни мерки на наказателната репресия - ограничаване не възможността да се извършват други престъпления", заяви бившият вътрешен министър Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му трафикът на мигранти е не само бизнес, но и "отзвук от геополитическата тектоника в региона, израз на политиката на Европейския съюз". 

"Затварянето на границите не е решение, изграждането на огради също не дава резултат", отбеляза той. 

Нинова: В момента тече процес на прочистване на БСП

Според него мигрантският натиск в момента е огромен, но обещанията за Шенген и европейска солидарност се оказали единствено приказки. 

"Армията ни е в такова състояние, че да се запуши цялата граница", допълни Миков.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира още, че "под независимост на съда се разбирало незаинтересованост от това, което интересува обществото. Съдът трябва да преразгледа наказателната си политика".

"Трафикът е престъпност по занаят", категоричен бе гостът. 

Бившият вътрешен министър е на мнение, че у нас институциите са във война.

"Винаги е имало война между МВР и прокуратурата, но в момента е ядрена. Може би битката с Гешев, която вече омръзна на хората, е в дъното на всичко", смята Миков.

Той се надява двете институции да работят в синхрон във връзка с подготовката на честни избори. Миков каза още, че "покупката на гласове има много по-висока тежест при формирането на законодателния орган".

"Предизборната програма на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ми изглежда мъка, защото е тривиална, няма да даде енергия за гласуване на българските граждани", обобщи бившият лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Мая Йорданова
1544 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.03.01 | 00:28

7
наздраве, пиянде. е6и си пyтката майчина.
Благодарение на БСП и руските цървули, като теб

2023.02.28 | 22:45

6
Благодарение на руския модел на "демокрация", въведен ни чрез БСП и ДС, България се оказа руски троянски кон в Европа. Руските цървули, като тоя, положиха неимоверни усилия България да остане бедна, но вярна на русия. Предателите и техните деца/да са проклети/, прибраха и живеят благодарение на създадената от тях корупция и парите от русия. Но ще има възмездие.

2023.02.28 | 22:28

5
Ха добър дан....сега ли се усетихте че сте задния двор на Европа...вие какво очаквахте ,като врътнеш за топла вода да тече масло от студената мед ....то тече ама не и за нас

2023.02.28 | 22:23

4
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 4399 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Много е глупав

2023.02.28 | 22:11

2
този Митов. България две години е без правителство, границата умишлено не се охранява. Хиляди бежанци преминават през страната, стотици задържани в страната, на границата задържани и върнати няма. Как да ни приемат в Шенген.
Мн Анонимен

2023.02.28 | 22:12

3
От комунисти само дезинформация.
Прав е човека.

2023.02.28 | 21:23

1
На украинците без никакви усилия им поднасят на тепсия всичко, за да се зъбят и ни докарат трета световна. А ние да закрием АЕЦ, да си дадем самолетите, да ни въвеждат макрон правила в транспорта.

Добави коментар

Водещи новини