Жителите на две благоевградски села избираха на балотаж и кметски наместник

  • 21 ноември 2021 22:26

  • 317
  • 0
Жителите на две благоевградски села избираха на балотаж и кметски наместник
© Булфото (архив)

Освен на балотажа за президент и вицепрезидент, жителите на благоевградските села Бучино и Лисия днес гласуваха на втори тур за избор на кметски наместник.

Инициативата жителите на малките населени места в общината сами да посочват кметския наместник е на общинското ръководство, като за целта миналата неделя /14 ноември/ се проведе анкета в шест кметства.

Изборният ден в област Благоевград приключи

В едно от тях - кметството на селата Бучино и Лисия, нямаше категоричен резултат, който да посочи един от петимата кандидати. По данни на общинската администрация, между първия и втория кандидат разликата е била само един глас, поради което е взето решение за провеждане на балотаж.

Резултатите от допитването до жителите на селата са обобщени и според тях най-голямо доверие е спечелил досегашният наместник Живко Чукарски, за когото са гласували 31 избиратели. Неговият опонент Виктор Гроздански е събрал 19 гласа в инициираната от кмета на общината Илко Стоянов анкета, съобщиха от общинската администрация.

Проучването сред жителите на малките села, в които се назначава кметски наместник, е организирано под формата на анкета. Изборите са проведени в помещения, отделни от изборните секции, но в близост до тях.

Резултатите от анкетата са преброени от специално сформирана комисия, в която право да участват са имали и самите кандидати или упълномощен техен представител, съобщиха още от общинската администрация.

Радина Лазарова
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини