Изборният ден в област Благоевград приключи

  • 21 ноември 2021 22:13

  • 152
  • 0
Изборният ден в област Благоевград приключи
© Getty Images/Guliver (архив)

Изборният ден в област Благоевград приключи в 20.15 часа, съобщи на пресконференция заместник-председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Йордан Симонски. Всички секции са затворени и комисиите се приготвят за предаване на протоколите в РИК, посочи Симонски.

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент в област Благоевград е преминал спокойно. В началото на изборния процес е имало проблеми с няколко машини, но те са отстранени. Само в една от секциите в Благоевград машината се е развалила и се е наложило гласуването да продължи с хартиени бюлетини, обобщи заместник-председателят на РИК.

Избирателната активност в края на изборния ден в областта е 30.76 процента, но данните са за тринадесет от общо четиринадесет общини. Все още не са обобщени данните от община Кресна, каза на пресконференцията Йордан Симонски.

Румен Радев печели убедително втори президентски мандат

В края на балотажа за президент и вицепрезидент най-висока активност от РИК - Благоевград отчитат в община Банско - 47.65 процента, следвана от община Симитли, където гласува ли близо 46 на сто от избирателите. Най-ниска е била избирателната активност на втория тур за президент и вицепрезидент в Сатовча и Гърмен, където са гласували съответно 25.93 на сто и 25.94 на сто от избирателите.

След края на изборния ден от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград съобщиха, че е създадена необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали.

От там съобщават още, че в рамките на днешния ден звената "Български документи за самоличност" в областта са издали осем удостоверения за гласуване на български граждани, които не притежават валидни документи за самоличност. Общо издадените удостоверения в периода от 16-ти до 25-ти ноември са двадесет и пет, съобщават още от ОДМВР - Благоевград.

Радина Лазарова
152 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини