В Търговищко до днес са издадени шест удостоверения за гласуване

  • 21 ноември 2021 10:26

  • 133
  • 0
В Търговищко до днес са издадени шест удостоверения за гласуване
© Булфото (архив)

В област Търговище в сектор "Български документи за самоличност" и в паспортните звена в Районните управления в Попово и в Омуртаг от 16 ноември до днес са издадени шест удостоверения за гласуване на граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, с които те да упражнят правото си на глас. За същия период от време са издадени и връчени на граждани 236 лични карти, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Служителите на сектора в областната дирекция, както и на звената в Попово и Омуртаг, ще работят и днес до 19.30 часа. Искания за удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

„Галъп”: 3,5% е избирателната активност към 9 часа

От дирекцията напомнят, че гражданите могат да подават сигнали за изборни нарушения на откритата телефонна линия 02/9011298 и имейл - izbori2021@mvr.bg. Сигнали се приемат и в районните управления в Търговище, Попово и Омуртаг, както и на тел. 112.

От полицията информират още, че денят на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент в област Търговище е започнал в спокойна обстановка. Преди началото му не са регистрирани нарушения на обществения ред. Около 260 служители на МВР са пряко ангажирани с охраната на избирателните секции в региона в деня на вота. Предприети са всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното и законосъобразно протичане на изборния ден.

Сформираните мобилни полицейски екипи са в готовност незабавно да реагират на евентуални сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват проверки по тях, допълват от ОД на МВР в Търговище.

Радина Лазарова
133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини