Радев: Много са бедните и ощетените от прехода, но това ще се промени, когато установим закона и спрем корупцията

  • 10 ноември 2021 13:51

  • 2696
  • 25
Радев: Много са бедните и ощетените от прехода, но това ще се промени, когато установим закона и спрем корупцията
©

„Нека се върнем 32 години назад към съкровената дата 10-ти ноември. Дата, с която отбелязваме началото на прехода в България, но не го празнуваме. И ние си имаме причина. Някак претръпнахме с негативната статистика. Тук сме в Северозапада, хем сме в Европа, хем в най-бедния регион на Европа. Затова и не празнуваме, както други държави“. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на бизнеса във Видин.

„Много хора бяха ощетени от този преход, много са бедните, но това ще се промени, когато установим закона и когато спрем корупцията“, категоричен е той.

Румен Радев за кончината на проф. Чавдар Добрев: Грееше със собствена светлина на ерудит

Радев припомни, че предишни управления са ни върнали обратно във времената на срастването на партията с държавата, на потискане на демократичните процеси.

„Ние затова сме тук, защото вярваме, че Видинският регион има бъдеще. Той е критерият за успех на България. Не можем да допускаме да има бедни и по-богати и бързоразвиващи се региони. България е една и не трябва да я делим“, категоричен е президентът.

Той е на мнение, че трябва да се реши това огромно несъответствие.

„От една страна имаме изключителен потенциал – този регион, който не само географски, но и исторически винаги е бил най-тясно свързан с Европа, като част от България, и състоянието, в което се намира в момента, като демографски, исторически, социални, инфраструктурни и всякакви други показатели. За преодоляването на това огромно несъответствие ние ще продължим да работим“, каза още Радев.

Той отбеляза, че във Видин културните дейности са във възход – като посещаемост на музеи, културни събития и мероприятия.

„Заслужавате похвала, като общественици на гр. Видин, защото без духовно развитие и духовен напредък, не можем да очакваме какъвто и да е напредък във всяка друга област. Имаме вяра в бъдещето и я дължим на вас“, коментира президентът.

Той отбеляза, че според статистиката това е регионът с най-чист въздух и най-чистите почви. Според него биоземеделието тук може също да бъде водещ отрасъл и трябва да го развиваме.

„Трябва да се обърне и по-голямо внимание на образованието, за да може младите хора да се образоват тук и да остават в региона“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„Обща цел е да променим политиката за Северозападна България така, че да създава устойчива перспектива. Наша лична кауза е развитието на този регион“, заяви Илияна Йотова.

По думите ѝ Северозападът се е превърнал в нарицателно за най-бедния и неразвит регион в Европейския съюз.

„Ние приемаме Северозапада не за отделен географски обект, сякаш откъснат от България, а за неизменна част от родината, към която имаме ангажимент като държава да развиваме така, че да преборим огромния дисбаланс в стандарта на живот и младите хора да остават тук“, посочи Йотова.

Тя изрази надежда, че след изборите на 14 ноември България ще има стабилно правителство и стабилно мнозинство в парламента от грамотни, смели и отговорни хора, които „няма да прибират за себе си парите на държавата и ще имат визия за развитието на цялата страна“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2696 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
анонимен

2021.11.11 | 01:42

25
ТОЯ НАГЪЛ ФАТМАК НИКОЙ НЕ ГО ИСКА,САМО ЛЪЖЕ
анонимен

2021.11.11 | 01:42

24
ТОЯ НАГЪЛ ФАТМАК НИКОЙ НЕ ГО ИСКА,САМО ЛЪЖЕ
анонимен

2021.11.11 | 01:38

23
ТОЯ НАГЪЛ ФАТМАК,НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИСКА.

2021.11.11 | 01:15

22
Абе мрасник,от,теб,кои, ще ни защети,мракобесник

2021.11.11 | 01:15

21
Абе мрасник,от,теб,кои, ще ни защети,мракобесник
ШИБАНИ ФАЛШИФИКАТОРИ

2021.11.11 | 00:21

20
АМИ ДНЕС ЗАЛОВИХА ОЩЕ 199 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ. ДО СЕГА СТАНАХА 609 БР. С ОНЕЗИ ПРЕПРОГРАМИРАНИТЕ КОИТО ОТИДОХА В ЧУЖБИНА СТАВАТ 1609 ФАЛШИВИ МАШИНИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ДИКТАТОРА РАДЕВ И ЛАКЕИТЕ МУ.
Аз

2021.11.10 | 15:20

19
Фигуранта отлита какви ги дрънкаш бе решетка кой ли ти вярва
Аз

2021.11.10 | 15:19

18
Фигуранта отлита какви ги дръжката бе твоите дс обкръжение какви са решетка
Котарак

2021.11.10 | 14:24

17
Йес! Догодина вече ще съм милонер. Сега съм беден, ама това положение е временно. Така каза товарищ Радев.
цв

2021.11.10 | 14:24

16
Блажени са вярващите на лъжите ти

Добави коментар

Водещи новини