Разширяване на възможностите в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентите на България и Виетнам

  • 26 октомври 2021 16:27

  • 390
  • 9
Разширяване на възможностите в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентите на България и Виетнам
©

Традиционно доброто сътрудничество във всички сфери и възможностите за неговото задълбочаване обсъдиха вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и вицепрезидентът на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан. Госпожа Во Тхи Ан Суан е на официално посещение в България по покана на българската ѝ колега Йотова. Началото на своята първата визита в Европа след избирането ѝ виетнамският вицепрезидент осъществява в нашата страна. Миналата година България и Виетнам отбелязаха 70 години дипломатически отношения.

Българският държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на приветства вицепрезидента на азиатската страна на „Дондуков“ 2. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , проведоха съвместна среща с Во Тхи Ан Суан, на която бяха обсъдени възможностите за задълбочаване и разширяване на връзките между България и СР Виетнам. По време на дискусията с президента Радев и вицепрезидента Йотова сигурността и отбраната бяха отличени като области с висок потенциал за реализиране на съвместни проекти. Виетнамският вицепрезидент отправи покана към българския държавен глава да посети Виетнам.

На разговорите между двете делегации бяха изтъкнати дългогодишните традиции в областта на образованието.

„Благодаря на българската държава и българския народ, че подготвиха хиляди наши възпитаници, много от които заемат висши държавни постове. Тези хора допринасят за по-тесните връзки между нашите две държави и два народа“, подчерта Во Тхи Ан Суан.

Вицепрезидентът Йотова се обяви за възстановяване на тази традиция и за разширяване на възможностите за студентски обмен. Тя се надява на положителен отговор в скоро време на отправеното от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предложение за гост-лектор по виетнамски език в рамките на Споразумението за сътрудничество в областта на образованието между България и Виетнам.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и Во Тхи Ан Суан изразиха надежда, че след съвземането от пандемията ще се задълбочат културните контакти между България и Виетнам с конкретни инициативи. Българският вицепрезидент изтъкна засиления интерес на българите към виетнамската култура.

Неизползваният потенциал в търговско-икономическите отношения също беше обсъден на срещата. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , открои важното място, което заема Виетнам в Асоциацията на страните от Югоизточна Европа, и стратегическото партньорство ЕС-АСЕАН. Вицепрезидентът се обяви и за задълбочаване на двустранните отношения чрез повече възможности за инвестиции. Виетнамският вицепрезидент отбеляза позитивната тенденция на 50-процентов ръст в търговско-икономическите връзки за тази година. По-специално бяха коментирани възможностите за инвестиции от страна на Виетнам в селското стопанство.

Обсъдено беше и сътрудничеството в туризма. „България е малка, но привлекателна и много интересна страна. Имаме много възможности за лечебен туризъм“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Във водената от вицепрезидента на Виетнам делегация са заместник-министри и представители на бизнеса. Председателят на Виетнамския съюз на жените Ха Тхи Нга запозна подробно вицепрезидента Йотова с правителствените политики за подпомагане на жените и децата в условията на пандемията от Ковид-19, както и с различните програми, насочени към работещите. Ваксинацията във Виетнам върви с бързи темпове, като 55% от населението е ваксинирано. Приоритет е ваксинирането в големите градове. Четвъртата вълна на пандемията се е оказала най-тежка за Виетнам, стана ясно на срещата.

По-рано на пл. „Александър Невски“ в столицата се състоя официалното посрещане на вицепрезидента на СР Виетнам. Во Тхи Ан Суан се поклони и положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Борислава Борисова
390 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ХХХ

2021.10.27 | 17:30

9
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
РАМБО

2021.10.27 | 00:12

8
малееее и двете не ви и3кам
Гост

2021.10.26 | 21:39

7
Тъпа кучка комунистически пудел
Гост

2021.10.26 | 21:39

6
Тъпа кучка комунистически пудел

2021.10.26 | 18:42

5
Пукни Чумо червена.

2021.10.26 | 17:59

4
От снимките можем да на правим извод: нашата има нужда от диета.
Умник Гюро

2021.10.26 | 17:56

3
Рижава комунистическа свиня.
Умник Гюро

2021.10.26 | 17:54

2
Всички знаят как се измислят Ковид-умрелите: 1. Умрели от други болести се пишат за умрели от Ковид, за да се усвоят наградите за умрял човек от сатанистките финансови програми. 2. Аутопсии не се позволяват, за да не разберат хората за измамите. 3. ПСР тестовете се извършват на 40+ увеличителни цикъла, което е 4 пъти над допустимата стойност; в резултат се оказва, че всеки здрав човек има Ковид! 4. Раздават се премии на лекарите за изписан брой болни и умрели от Ковид. 5. Всяка настинка и нормален грип се пишат като Ковид. 6. В болниците пациентите се убиват с отровното лекарство Рендесивир... И т.н., и т.н... Медийната, докторската и пропагандната машина на сатанистите работи безупречно.

2021.10.26 | 17:25

1
СВИНКЯТА И ТА ДЕМОНСТРИРА ДЕЙНОСТ. И ЗАЩО САМО ОТ ВИЕТНАМ ДО СЕГА ВИ ПОСЕЩАВАТ? - ЗАЩОТО ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ ВИ СМЯТАТ ЗА НИЩО.

Добави коментар

Водещи новини