Проф. Герджиков: Бих възстановил НОЩ, за да управлява COVID кризата

  • 24 октомври 2021 18:17

  • 4052
  • 111
Проф. Герджиков: Бих възстановил НОЩ, за да управлява COVID кризата
© Кадър: БНТ

Имаме тежка политическа криза. Нямаме работещ парламент и три пъти сме на избори. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31544

"Има хора, които създадоха тези проблеми и те трябва да си отидат, за да излезем от това положение. Затова е нужно обединение на партиите, които представят гражданите.

Радев: За мен приоритет са хората, а не рейтингът

"В последните дни всички говорят за обединение като мен и дори действащият президент, което никак не му отива. Трябва да не създаваш интриги, а консенсус. Това е ролята на един президент. Формалните консултации са измиване на ръцете. Нужно е да се води диалог", заяви ректорът на Софийския университет. 

Проф. Герджиков отчете, че кризата с коронавируса е поредният провал на служебното правителство.

"За 6 месеца нищо не направиха. Не ни подготвиха за втората вълна и вместо през лятото, сега тепърва Кацаров обяви, че търсел респиратори. Същото се случи и с ваксинацията. Вместо да организират това, те изгубиха това време и през лятото паднахме на 1000 ваксинации на ден, докато при предишното правителство бяха по 30 000 на ден.

Но вместо да отчете това, Радев обвинява предишните управляващи", каза той.  

"Държава, в която има 80% ваксинирани, може да го направи, а когато имаме 20%, това означава ново разделения на гражданите. Алтернативата локдаун е фалшива. Днес пък се оказа, че Кацаров бил прав, според Радев, макар, че той щял да търпи политически вреди, но това не е вярно.

Въвеждането на този сертификат е тежка репресия при 20% ваксинирани. Опитаха се да оправдаят това, като начин да принудят хората да се ваксинират, което е още по-страшно. Тоест, понеже не са ги убедили през лятото да се ваксинират, сега ще ги принудят. Това ли е начинът - камшици и затвор ли ще е следващото, като във Филипините? Или да забранят говоренето срещу ваксините? Това ли за тях е демокрацията?, пита се кандидатът за президент.

"Аз съм се ваксинирал и призовавам всички да го направят. Но идеята да забраниш на някого да говори, не съм я чувал от 30 години. Това не е демокрация. Бих възстановил щаба и призовавам да се направи това, защото няма как друг да управлява кризата", обяви проф. Герджиков.  

"Радев дължи отговори за ценовата, политическата, здравната криза, а сега и за икономическата", категоричен бе той.

"Той обяви, че е предложил мярка за цената на емисиите и никой не му е обърнал внимание. Говорил с Меркел, която го убеждавала да бъде приета Северна Македония. Но аз мисля, че друго трябва да направи един български президент, който има гръбнак и може да отстоява българския интерес.

Първо, не би трябвало да казва, че имаме проблем с цените на енергията, понеже цяла Европа имала. Той трябва да седне с тях и заедно да намерят решение по казуса.

"Да стане ясно, че е хубаво да се говори за зелена сделка, но на фона на загубите на бизнеса и кризата с цените, е хубаво да се говори за намаляване на стойността на газовите емисии. Това трябва да се направи и да направи всичко да ги убеди, а не да се връща с празни ръце", каза още Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
4052 111

Свързани новини

Коментари 111

Добави коментар
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.25 | 16:34

111
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
☠.¸¸¸.Натали Трифонова.¸¸¸.☠

2021.10.25 | 16:33

110
☠.¸¸¸.Гробове и КОВЧЕЗИ за българоубийците Бойко Борисов, Соломон Паси, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Димитър Петров, Мира Кожухарова, Лъчезар Томов, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Мирослав Севлиевски, Георги Михайлов.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

2021.10.25 | 16:32

109
По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. Очевадно е, че за световното юдо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. Диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка!
Йоан Рилски Чудотворец

2021.10.25 | 16:30

108
Чета тука и ви се чудя на акъла. Боко-Канибала и Румен-Сатаниста, Циганина-Костов, Волен-Долен, Домуз-Каракачан и Доган-Сопола са от един ковид-цирк с общ началник! Те въведоха официално БИОБОЛШЕВИЗМА под заповед от сатаниститие-глобалисти, разбира се, че имате МИЛИЦИОНЕРСКА-ДИКТАТУРА. Имате мракобесен апартейд. Имате директна атака срещу живота на 6 милиона българи ! И в този момент разни наивници ще свалят ХУНТАТА на Борисов-Радев с избори! Вие добре ли сте бе! БОЛШЕВИЗЪМ С ИЗБОРИ НЕ СЕ СВАЛЯ ! Болшевишка диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, НЕ С ТОЯГИ, а с ОРЪЖИЕ В РЪКА! Самият факт че пълните форумите с празни приказки показва, че 90 процента сте дебили, и не разбирате какво се случва. Жалко.
народен глас

2021.10.25 | 11:03

107
и аз съм за нощ тия глупаци къде ги намериха ще стане като с кораба яко ще се давим

2021.10.25 | 02:55

93
Така е ,всичко точно.Герджиков анализира правилно и самостоятелно,защото има умствен багаж.А Радев е зависим ,свикна да рецитира текстовете на задръстени сътрудници,но това е до време и свършва когато трябва да решава кризи.Да не говорим за 5 г.актьорска дейност по разделение на нацията по сценарий на същите кукловоди.
До 95

2021.10.25 | 06:24

106
Явно на теб ти е ясно,така е ,като само това си правил.

2021.10.25 | 04:15

95
Явно е наясно със свирките тоя професор
Г-н Герджиков, вие повтаряте думите на ББ

2021.10.25 | 05:05

96
Всеки ден се разкривате все повече че сте кандидата на олигархичната бизнес мафия на ББ и Доган.

2021.10.25 | 06:22

105
Тъпанар
А когато

2021.10.25 | 06:08

104
и народа почне да мисли самостятелно,тогава става страшно за всякакви диктатори.... Мисли народе,мисли. Днес. Утре ще е късно.
А когато

2021.10.25 | 06:07

103
и народа почне да мисли самостятелно,тогава става страшно за всякакви диктатори.... Мисли народе,мисли. Днес. Утре ще е късно.
А когато

2021.10.25 | 06:07

102
и народа почне да мисли самостятелно,тогава става страшно за всякакви диктатори.... Мисли народе,мисли. Днес. Утре ще е късно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини