Диана Ковачева: Мерките, свързани с епидемичната обстановка, трябва да бъдат безплатни

  • 22 октомври 2021 21:25

  • 696
  • 3
Диана Ковачева: Мерките, свързани с епидемичната обстановка, трябва да бъдат безплатни
©

Законът за здравето казва, че трябва да бъдат безплатни мерките, които са свързани с епидемичната обстановка и те трябва да бъдат поети от бюджета. Хората трябва да могат да се възползват от тези така наречени безплатни антигенни тестове, които на практика са пропуск, за да отидат на работа“, заяви омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент в ефира на bTV.

Според нея заповедта за въвеждането на зелен сертификат е влязла в сила в много кратък срок без предварителна организация, която да даде възможност на хората да реагират и да се подготвят.

„По тази причина и вчера и днес видяхме опашки от лекари, които чакаха, за да стигнат до болниците и да работят, опашки от хора, които изобщо не можаха да влязат на работните си места“, коментира омбудсманът.

„Това доведе до сериозно затруднение за упражняването на право на труд, на достъп до работно място и причини наистина хаос“, посочи Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Според нея безспорно има нужда от време, за да бъде въведена подобна мярка. По думите й тя е несправедлива по отношение на определени категории преболедували лица.  

„Става въпрос за хората, които са преболедували COVID имат антитела, но не могат да получат никакъв сертификат – нито на европейско ниво, нито на национално. Преболедувалите, които не са установили на време или са установили след това, че имат антитела, всъщност са в много неизгодна позиция, защото личните лекари отказват да ги ваксинират“, отбеляза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Според нея те са жертва на неравно третиране, дискриминация и несправедливо отношение. По думите й друга категория хора, които са много сериозно дискриминирани, това са хората с хронични заболявания, с автоимунни заболявания и тежки алергии.

Борислава Борисова
696 3

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.22 | 23:28

1
И безплатни да са пак няма да се ваксинирам
аз

2021.10.23 | 08:08

3
Само тъп -неграмотник може да мисли така-колкото мърдаш по влиза ,така ,че няма да ти се размине!!
аз

2021.10.23 | 08:06

2
Стига с това безплатно пак от джоба на данъкоплатеца-всеки да си плаща ако трябва

Добави коментар

Водещи новини