Цветозар Томов: Задачата на ЦИК не е и не бива да бъде отстраняване на участници в изборите

  • 14 октомври 2021 19:57

  • 654
  • 1
Цветозар Томов: Задачата на ЦИК не е и не бива да бъде отстраняване на участници в изборите
© Булфото (архив)

Ако Върховният административен съд отмени решението на РИК в Стара Загора или решението на ЦИК по казуса с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", при всички положения следва да се вземе ново решение. Това обясни в предаването "Важното, казано на глас" по bTV радио говорителят на ЦИК Цветозар Томов по повод регистрацията на листата с кандидат-депутати на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в Стара Загора.

Попитан дали е вярно, че ЦИК се готви да отстрани"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" от участие в изборите в осем избирателни района, той отговори: "Задачата на Централната избирателна комисия не е и не бива да бъде отстраняване на участници в изборите. Не мисля, че има такава опасност".

Централната избирателна комисия е потвърдила решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора да откаже регистрацията на листата с кандидат-депутати на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

ЦИК потвърди: ДБ без кандидат-депутати в Стара Загора

Преди два дни РИК в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа на коалицията в 27-ми изборен район за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Причината – подадените документи не са подписани на ръка, а "върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване на представените книжа".

От обединението внесоха жалба срещу постановения отказ за регистрация. На днешното заседание на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова определи решението на РИК-Стара Загора за правилно. В хода на дискусията Цветозар Томов оспори мотивите, с които Районната избирателна комисия е отхвърлиха регистрацията.

Константин Тодоров
654 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2021.10.14 | 21:28

1
същото е положението и в Пловдив, ама си мълчат, щото христо отпада от идрата

Добави коментар

Водещи новини