МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители и за президент и вицепрезидент

  • 24 септември 2021 14:36

  • 323
  • 1
МВнР покани международни наблюдатели за изборите за народни представители и за президент и вицепрезидент
© Булфото

В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 14 ноември 2021 г. избори за народни представители и насрочените в същия ден избори за президент и вицепрезидент на Република България с евентуален втори тур на 21 ноември 2021 г.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) , Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Поканите бяха оповестени и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена.

ДПС се регистрираха за изборите. Обвиниха Радев в тежки посегателства над избиратели

Покани бяха отправени и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) - чрез постоянното ни представителство в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) - чрез генералното ни консулство в Истанбул.

МВнР ще предложи на ЦИК да регистрира като международни наблюдатели посочените от тези организации представители. Правителството на Република България разглежда приоритетно организирането и провеждането на честни и свободни избори, като международното наблюдение ще бъде допълнителен гарант за това.

 

Теодора Александрова
323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2021.09.24 | 14:49

1
И НАБЛЮДАТЕЛИТЕ СЕ СМЯХА, ЧЕ НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ, А ТУК САМО С МАШИНИ. И КАЗАХА, ЧЕ НЯМА КАК ДА КОНТРОЛИРАТ ПЪТЯ НА ФЛАШКИТЕ

Добави коментар

Водещи новини