"Републиканци за България" ще се яви в коалиция на изборите на 14 ноември

  • 24 септември 2021 13:22

  • 3230
  • 13
"Републиканци за България" ще се яви в коалиция на изборите на 14 ноември
©

Декларация на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ по повод изборите на 14 ноември 2021 г.

ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект с дългосрочни цели. Структурирането на партията в много кратък времеви период и запазването на енергията през последната година,  въпреки незадоволителните за нас изборни резултати, доказва необходимостта от съществуването й в българския политически живот. Ние, членовете и симпатизантите от „Републиканци за България” се определяме като дясна партия с ясно позициониране и последователност в изразените становища. Залагаме на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност. Формулирахме всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление. По мнение на политически експерти, ПП „Републиканци за България” разполага с една от най-модерните управленски програми, изпълнена с конкретика и иновативни идеи.

Съзнаваме, че различията между десните и левите партии в съвременния свят са главно в сферите на финансовата и външната политика.

Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата

Вече имахме възможност да докажем последователността на позициите си по отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Публично и смело защитихме позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония. Твърда и категорична е и подкрепата ни за териториалната цялост на Украйна.

В актуалната към момента миграционна политика оставаме на мнение, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да подценяваме зачитането на човешките права.

В сферата на финансовата политика подкрепяме запазването на данъчната система, като отчитаме нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията.

Сред нашите приоритети е провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната ни не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна  перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

Цветанов: Омаскаряването на опонента се превърна в основен похват в управлението на държавата

Продължаваме да гледаме на демографската криза и на регионалния дисбаланс като на първостепенни проблеми за България, които са в постоянна негативна тенденция.

Моментната политическа обстановка в страната ни дава основание да обобщим, че според нас, повечето парламентарно представени партии, както и нововъзникващите партийни проекти са възприели подход на политическо представителство, при който разчитат преди всичко на емоцията и отрицанието. Ето защо сме обезпокоени, че имитацията на реформи, на която бяхме свидетели през последните години, сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове.

Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите. В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия.

Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната. Убедени сме, че извън вратите на парламента трябва да остане правната некомпетентност, професионалната непригодност и липсата на съпричастност към проблемите на хората, която щедро демонстрираха двата поредни краткотрайни парламента през тази година.

Знаем, че ще настъпи момент, в който в страната ни ще се води истинска политика. България има нужда от ясна посока. За съжаление в момента тя се губи в многобройните заявки за промяна, но без акцент върху най-важното, а именно постоянството в геополитиката и финансовата политика на държавата като членове на ЕС и НАТО, както и политика, гарантираща енергийната ни сигурност.

Републиканци за България с важен призив към 46-ия парламент

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”.  Не се полагат абсолютно никакви усилия да се печели политическа подкрепа чрез постоянство и последователност, чрез принципно отстояване на определена политическа ориентация. Обособяването на партиите в целия политически спектър по традиционната политическа логика е единствената гаранция за устойчивост и перспектива в политическия живот. Силното разединение  на десните сили води до задълбочаването на тези процеси,  до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“  да  участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски.

Политическата цел на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект, който да представлява избирателите, които споделят автентичните десни разбирания. За тази цел ще търсим сътрудничество и партньорство.

 

Борислава Борисова
3230 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.09.24 | 13:30

1
Тея са живи фекали!
Фекалии, не фекали

2021.09.24 | 16:46

13
Тъпанарино, васо педерасо
Оооо, педерасо

2021.09.24 | 16:37

12
Ко пр
Родолюбец

2021.09.24 | 14:44

4
Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни (зелени чорапи), не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатани (Киро и Кокорчо)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!
До изключително културния

2021.09.24 | 16:34

11
Интелигентния Щибача, тъпкачана баба си и на майка си, чикиджията шибач
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.24 | 15:33

6
A най-вече не искаме негpaмотни тypcки кypви кaто теб.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.09.24 | 15:30

5
Toя защо не е в затвopa?
Щото шибадъщеря ти, майка ти и баба ти

2021.09.24 | 16:32

10
А ти си чекиджия

2021.09.24 | 15:39

8
ЗАЩОТО ГЕРОИТЕ НЕ ОТИВАТ В ЗАТВОРА ГЛУПАКО

2021.09.24 | 15:39

9
БРАВО НА РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

2021.09.24 | 15:38

7
" Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”. " И ХИЧ НЕ Е СЛУЧАЙНО, МУТРИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОИЗХОД СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ИЗПЕРАТ ПОЛИТИЧЕСКИ И ДА МИНАТ ЗА ДЕМОКРАТИ.
Смях

2021.09.24 | 14:43

3
Ако не се коалират с Кокорчи и Киро Ментата, нямат шанс :)

2021.09.24 | 13:33

2
0 , 22 % !

Добави коментар

Водещи новини