В Силистренско първа политическа сила е ДПС

  • 12 юли 2021 10:00

  • 1115
  • 0
В Силистренско първа политическа сила е ДПС
© Getty Images/Guliver (архив)

В Силистренско са гласували 47 913 души от имащите право на глас 114 469 и допълнително вписаните в избирателните списъци, показва справка от РИК. Избирателната активност е почти 42 на сто - с 5 на сто по-ниска от изборите през април.

Първа политическа сила по резултат е ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с с 13 674 души, следвана от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на - 12 564. Трети са "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" с 8 672 гласа и четвърти - "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" с 5 532 гласа.

С избирателна активност 37.1% е завършил изборният ден в Силистренско

На този етап разпределението на четирите мандата се очертава да е същото, като предходното - по едно депутатско място за първите четири политически сили.

Първите изборни протоколи са започнали да пристигат още в 21,30 часа - само час и половина след края на изборния ден. Работата със секционните избирателни комисии е приключила в три след полунощ, почти без проблеми.

Разминавания и неточности е имало само в някои протоколи от секциите, в които гласуването е било с хартиени бюлетини.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини