Изпробвайте симулатора за гласуване преди да отидете до секцията!

  • 11 юли 2021 11:17

  • 4097
  • 2
Изпробвайте симулатора за гласуване преди да отидете до секцията!
©

Симулатор за гласуване може да откриете на страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) и да видите нагледно какъв е процесът с машината. 

Гласуването не отразява вашето истинско предпочитание, което ще заявите в изборната секция. То е и анонимно, а целта е да подготви избирателите да гласуват с машина.

Най-напред трябва да поставите смарткартата в устройството. После на екрана ще излязат номерата на партиите и коалициите (вляво), както и в кръг ще са упоменати номерата на преференцията за съоветния ваш избор (вдясно). 

Машина за гласуване в Костинброд принтира ценови разписки

Когато направите своя избор, задавате Преглед, за да се уверите във вашия вот. На екрана ще бъде показано как сте гласували. Ако изборът е правилен, натиснете Гласуване. 

Изчакайте да излезе разписката. Извадете смарткартата от машината и я предайте на секционната комисия. В реални условия разписката се пуска в непрозрачна кутия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.11 | 14:47

2
ОТКАЗАХ СЕ ДА ГЛАСУВАМ.НЕКА ПУТЬОВАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ДА СПЕЧЕЛИ И ДА ГО НАЧУКА НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНЧЕТА ЗА ОЩЕ 150 ПО БЕДНИ ГОДИНИ********СЕГА КРЕМЪЛСКИЯ ИДИОТ,КАКТО ТИ Е ОБЕЩАЛ,ЩЕ ТЕ НАПРАВИ ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ********ПРЕВРАТАДЖИИТЕ НА МУТРАФОНОВА ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С ОТБРАНИ КРЕМЪЛСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ ЗА ВЯРНА СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ЗА ПЪЛНО РОДООТСЪПНИЧЕСТВО******КРАДЕВ Е СВИНЯ НА ГЕРГОВ*********БЪЛГАРСКИЯТ ПОЗОР НА РУСКИЯ ПАГОН НА РАДЕВ
Е6а и мизерията.

2021.07.11 | 13:47

1
Нема за кого да се гласува...

Добави коментар

Водещи новини