ГЕРБ-Костинброд и ГЕРБ-Ловеч: МВР ни оказва натиск

  • 01 юли 2021 16:45

  • 2532
  • 2
ГЕРБ-Костинброд и ГЕРБ-Ловеч: МВР ни оказва натиск
© Булфото (архив)

Служители на ОДМВР – София област са упражнили натиск върху част от ръководството на ГЕРБ-Костинброд, съобщиха от пресцентъра на партията.

Преди ден те са потърсили за справка съпруга на организационния секретар на ГЕРБ-Костинброд и общински съветник Даниела Станкова. Когато откриват Борислав Станков на работното му място, служителите на ОДМВР са отправили към него предупреждение да не купува гласове и да не организира корпоративен вот във фирмите си. Униформените „работели по сигнал и имали доказателства“, но въпреки това не са предоставили конкретна информация по случая. Съставен е само протокол за предупреждение към лицето. 

Терзийски отговори на Рашков по обвиненията за купуване на гласове

Под предлог да свидетелства за евентуално купуване на гласове е бил привикан и общинският ръководител на ГЕРБ-Костинброд и кмет на село Петърч Борислав Борисов. Служителите на МВР обаче вместо да го разпитат са му приложили подобен на гореспоменатия „респектиращ“ подход, като са му връчили да подпише протокол с предупреждение за спазване на закона. 

„МВР вече привиква членове на предизборния ни щаб. Проведен е разговор с председателя му Мария Динова, като тя е предупредена да ограничи активността си по време на кампанията. Такива предупреждения са получили и вероятно ще получат и други наши кметове и общински ръководители, които са ангажирани с организацията на изборите в техните населени места“, алармираха и от ГЕРБ-Ловеч.

От структурата считат, че е възмутително МВР да се „информира” по метода „казал-рекъл“ и да оказва натиск върху актива на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с предупреждения. „През годините много градски фолклор се е ширил във всяка предизборна кампания за купуване на гласове. До момента са извършвани много проверки по места срещу представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и това никъде не е доказано. Ние също сме подавали сигнали, които са оставали без последствия. Но е смехотворно да бъдем обвинявани само защото сме победители в изборите“, казват още от областната организация. 

Рашков с акция и закана за изборите, разкри страшни схеми за купуване на гласове из страната

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в провежда и в момента позитивна и спокойна кампания, като срещите ни с хората са публични. На тях ние акцентираме върху посланията на партията, както и отговорностите, които поемаме при получено доверие. Срещите ни завършват с обучение как се гласува с машина и призив за масов вот. Определяме като тормоз атаката срещу наши представители по места с въпроса „вие купувате ли гласове”. Не! Целта на този натиск е да се сплашват хората и така да се попречи на предизборната ни кампания в най-важната й - заключителна фаза", заявяват от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Последвайте канала на

Novini.bg
2532 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Васко Р. Младич

2021.07.01 | 18:27

2
С тези сплашвания и лъжи ще настроим хората срещу нас и герб пак ще спечелят
анонимен

2021.07.01 | 17:15

1
Герб се гърчи в агония са

Добави коментар

Водещи новини