Републиканци за България: От Министерството на енергетика ни потвърдиха, че Пътната карта не е налична

  • 18 юни 2021 18:56

  • 360
  • 0
Републиканци за България: От Министерството на енергетика ни потвърдиха, че Пътната карта не е налична
© ПП Републиканци за България

На 1 юни екипът на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ входира заявление за достъп до обществена информация с № E-92-00-438/01.06.2021г. в Министерство на енергетиката. С него поискахме от служебния министър Андрей Желязков достъп до Пътна карта за проучване развитието на българската газопреносна система.

Заявлението изпратихме с копие до президента на Република България Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и служебния министър-председател Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Припомняме, че в началото на месец юни 2017 г., по време на Петербургския икономически форум, между министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и „Газпром“, Русия е подписан Меморандум /Пътна карта/ за проучване развитието на българската газопреносна мрежа.

Въпреки важността на документа, официално известие за неговото подписване не бе представено пред българската общественост, която се информира за това от международната преса – руска и унгарска.

Многократно до момента енергийният експерт и кандидат за народен представител в 24 и 25 МИР-София от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Христо Казанджиев иска отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, но такъв не бе получен.

В отговор на направеното запитване, днес получихме официално писмо с Изх. №E-92-00-438 от 15.06.2021г., в което се посочва, че след извършена проверка в Министерство на енергетиката, информацията предмет на заявлението, не е налична.

От ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ питаме къде е Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система и кой ще понесе отговорност за нейното изчезване? 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

(платено съобщение )

Novini.bg
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини