ЦИК: Избирателите под карантина могат да гласуват с подвижна урна

  • 18 юни 2021 14:37

  • 300
  • 2
ЦИК: Избирателите под карантина могат да гласуват с подвижна урна
© Булфото

Избирателите, поставени под карантина или изолация, ще могат да гласуват на 11 юли с подвижна урна на адреса, където изкарват карантината. Това реши Централната избирателна комисия. 

Съгласно решението на Централната избирателна комисия, не се допуска избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, които отговарят на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия, да гласуват в секция за гласуване с подвижна кутия, която е предназначена за избиратели с трайни увреждания.

ЦИК: Близо 72 000 са заявленията за вот в чужбина, най-много секции ще има във Великобритания, Германия и Турция

Секциите за гласуване се образуват на територията на всяко населено място, ако до три дни преди изборния ден има подадени не по-малко от 10 заявления. Заявлението за вписване в списъка се подава до кмета на общината. 

То може да бъде подадено лично от пълномощник с пълномощно-свободен текст, по пощата, по факс или на безплатен електронен номер, както и по електронен път - през Интернет-страницата на ЦИК или съответната община, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Novini.bg
300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.18 | 16:09

1
В държавата цари хаос и беззаконие, мутрите на Радев вилнеят из Родината....време да ги изметем завинаги!

2021.06.18 | 16:30

2
Червената кралица на приватизацията – Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция. Соцлидерката, която твърди, че „демокрацията й отнела много“, всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики за да се прикрие обаче кой е реалният собственик на имота, както и още по-скандалното обстоятелство – че е купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР), хотелът е вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на председателя на БСП – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е управител на фирмата, получила кредита – „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД.

Добави коментар

Водещи новини