ГЕРБ сигнализираха за нерегламентирана агитация от партията на Божков в Габрово

  • 14 юни 2021 15:43

  • 790
  • 1
ГЕРБ сигнализираха за нерегламентирана агитация от партията на Божков в Габрово
© ГЕРБ

ГЕРБ-Габрово сигнализира за нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Национална Априловската гимназия, извършвана от партията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от ПП „Гражданска платформа Българско лято”.

Освен провеждането политическа агитация в разрез с нормативните разпоредби, от партията оскверняват и паметника с разполагането на агитационни материали до и върху него – партийни знамена, транспаранти, плакати. 

ГЕРБ със скандални разкрития: Порутена къща е офис на бившата фирма на шефа на НАП

Агитационните материали се раздават в непосредствена близост до главния вход на един от символите на Габрово – Първото светско училище в България - Националната Априловска Гиманазия, което е нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, се посочва в сигнала, изпратен до Районната избирателна комисия и до Община Габрово. 

Това действие, освен, че представлява нерегламентирана агитация, извършена от ПП „Гражданска платформа Българско лято“, представлява и грубо нарушение на Заповед №1300/08.06.2021г., т.1 от заповедта на Кмета на Община Габрово, се казва още в сигнала, към който са приложени и снимки за извършеното нарушение и посегателство към паметника светиня, съобщават от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Novini.bg
790 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.14 | 17:48

1
Интересно... Защо ПП ГРОБ ги е страх от някакви маргинали, с които уж не се познават и нямат нищо общо (освен едни чанти и съдържанието на едни чекмеджета).

Добави коментар

Водещи новини