По 27 кандидати ще се състезават за всеки от шестте мандата в Добричко за новия парламент

  • 09 юни 2021 11:24

  • 100
  • 0
По 27 кандидати ще се състезават за всеки от шестте мандата в Добричко за новия парламент
© Булфото (архив)

По 27 кандидати за народни представители ще се състезават за всеки от шестте мандата в Добричкия избирателен район за новия парламент.

За предстоящите парламентарни избори са регистрирани 22 партии и коалиции с общо 164 имена в листите, съобщи на БТА председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова. Повечето партии влизат в изборната кампания с пълни листи от 12 кандидати, но има и формации като "Пряка демокрация" и "Бригада", които ще се състезават с по един-двама души, според регистрацията.

С двама младежи в листите ГЕРБ/СДС-Добрич се регистрираха за изборите

Ексминистри на труда и социалната политика, икономисти, агропредприемачи са първи в кандидатските листи за вота на 11 юли. Деница Сачева е водач на листата на ГЕРБ-СДС, а д-р Хасан Адемов - на ДПС. Икономистът Димитър Данчев е първи сред кандидат-депутатите на "БСП за България". Листата на "Има такъв народ" повежда също икономист - Дилян Господинов, който е и областен координатор на партията.

"Демократична България - Обединение" ще се бори за доверието на избирателите чрез Албена Симеонова - биоземеделски производител, и следващите я в листата. Лидерът на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев води коалиционната листа в региона на "Изправи се!Мутри вън!".

Радина Лазарова
100 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини