ГЕРБ-Кърджали внесе жалба срещу кметицата на село Чифлик

  • 04 април 2021 12:53

  • 320
  • 1
ГЕРБ-Кърджали внесе жалба срещу кметицата на село Чифлик
© Булфото

Областният предизборен щаб на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в Кърджали внесе жалба в РИК срещу кметицата на кърджалийското село Чифлик Нефиде Иса Али, която стои пред секционната избирателна комисия, влияе върху свободната воля на гласоподавателите и упражнява натиск върху тях. Кметовете на кметства в Кърджалийско масово злоупотребяват с правомощията си на длъжностни лица и стоят пред СИК в деня на вота.

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в настояват РИК да извърши проверка  и да бъдат предприети необходимите действия по компетентност.

ГЕРБ-Кърджали възразява членовете на СИК да разнасят урни и чували между РИК и общината

Областният предизборен щаб на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - Кърджали протестира срещу наложената от общината промяна в реда за предаване на изборните книжа, според която членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат задължени да предават протоколите от гласуването на 4 април в РИК, а кутиите и чувалите с бюлетините - в общината. На практика това означава, че след приключване на вота хората от СИК ще бъдат транспортирани първо до общината, за да оставят урните, после до РИК, за да предадат протоколите, а след това отново до общината, за да върнат чувалите.

Подобни маневри  между двете сгради след тежък изборен ден граничат с тормоз, ще подложат хората на физическо и психическо напрежение и ще предизвикат хаос, несъвместим с очакванията и на гражданите, и на политическите централи, и на изборната администрация. От щаба на партията са изпратили жалба до РИК, ЦИК и ръководството на местната власт.

„Недопустимо е да бъдат създавани допълнителни пречки пред членовете на секционните избирателни комисии  с оглед на пандемичната обстановка и риска за здравето и безопасността на хората. Грижата за членовете на СИК, а не комфорта на институциите, следва да бъде на първо място при провеждането и приключването на вот“, категорични са от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. От щаба настояват за бърза и адекватна реакция - да бъде възстановен досега действащият ред за предаване и  съхранение на изборните книжа, а именно – цялата документация, урните и чувалите да се предават на едно място – в Дома на културата, където се помещава РИК.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Patriciaa23

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­­и­­ж­­т­­е­­ ­м­­о­­я­­т­а­ ­­­т­и­­­й­­­н­ ­п­­у­т­­­к­­­а­­ ­-­­ ­­W­W­W­.­­­B­­G­1­­7­.­­­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини