Кметът на Видин се меси в предизборната кампания, сигнализираха "Републиканци за България"

  • 01 април 2021 17:11

  • 679
  • 5
Кметът на Видин се меси в предизборната кампания, сигнализираха "Републиканци за България"
© Булфото (архив)

От ПП "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г." категорично възразяваме срещу пряката намеса на кмета на община Видин Цветан Ценков в предизборната кампания. На 31 март от кабинета на кмета, намиращ се на ет. 6 в административната сграда на община Видин, Цветан Ценков, в качеството си на кмет и водачът на листата на коалиция ГЕРБ/СДС призоваха гражданите на Видин да гласуват на изборите на 4 април за конкретно лице, водач на горепосочената листа и уточнявайки номера на коалицията в бюлетината.

Въпросният призив беше излъчен на живо, във Фейсбук, на официалната страница на община Видин, както и от местната телевизия на Видин. Преди това, от името на кмета на община Видин, до медиите бе разпространено писмо – покана до водачите на няколко от партиите и коалициите, участващи в предстоящите парламентарни избори. Не беше уточнено как и защо видинският кмет е избрал тези лица, с които да разговаря за развитието на региона, виждайки в тях потенциални депутати от пет многомандатни избирателни района. Кметът на Видин е издал Заповед №РД-02-11-307/26.02.2021г., в която забранява "провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала".

Присъствието на партийния кандидат в кабинета на кмета и призива да се гласува за конкретен кандидат с конкретен номер в бюлетината е ясен сигнал към гражданите на община Видин и особено към общинските служители да гласуват "правилно", както своя ръководител. Излъчването на въпросния разговор, както и такъв с още двама представители на партийни листи, се проведе, освен от кабинета на кмета, в средата на работния ден на институцията. Публичното излъчване на Фейсбук страницата на общинската администрация и от ефира на местната телевизия ясно говори, че за местната власт във Видин правилата не важат!

Цветан Цветанов: В неделя всеки трябва да направи информиран избор

ПП "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г."-Видин призовава своите съграждани от община Видин и от област Видин: Уважаеми съграждани, непременно дайте своя глас в изборите за народни представители на 4 април! Направете осъзнат избор и не се поддавайте на натиск и заплахи! От нас зависи в каква България ще живеем! За държава с правила!

Последвайте канала на

Novini.bg
679 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ambera16

2021.04.10 | 03:53

5
­В­и­­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­ ­­т­и­­­й­­­н­­­ ­п­­у­т­­к­а­­­ ­­­-­­­ ­W­W­W­­.­­­B­­­G­­1­7­­.­­C­­­L­­­U­­B­
Jaklin

2021.04.02 | 12:29

4
Тея от ГЕРБ ни се качиха на главите! Всички да гласуваме и то разумно! В това е истината! Успех!
Stan

2021.04.02 | 11:45

3
Активността на Републиканци е забележителна. Така че на 4-ти, с 21!
Божидар

2021.04.02 | 11:04

2
Точно до такива действия води страхът, но те няма да помогнат! Успех Републиканци!
ВИК

2021.04.02 | 10:34

1
За по добро бъдеще ,за държава с правила-да гласуваме всички на 4.04!

Добави коментар

Водещи новини