Желязков: Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп до големи архитектурни обекти като Хераклея Синтика

  • 27 март 2021 13:20

  • 554
  • 1
Желязков: Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп до големи архитектурни обекти като Хераклея Синтика
© ПП ГЕРБ

Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп и до големи архитектурни обекти какъвто е древният град Хераклея Синтика край Петрич. Това заяви водачът на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в Благоевградска област Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на посещение на античния град. За реконструкция и рехабилитация на пътя до уникалния археологически обект правителството е отпуснало 1 200 000 лв.

Заедно със заместник-председателя на ЕНП Мария Габриел, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и кандидатите за народни представители Георги Динев, Ивайло Златанов,  Димитър Чолев, Александър Петков и Николая Илиева, Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети се запозна с проучванията на археологическия обект.

„Подкрепяме научните търсения и туризма, а интересът към този град от 4 век пр.Хр, е огромен. Съчетал в себе си различни етноси, изключителни находки и артефакти, които привличат 60 000 посетители годишно. Затова е важно развитието на инфраструктурата за връзка с основните транспортни коридори”, подчерта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Според него ангажимент и дълг на управляващите е да представят по-най подходящия начин това уникално място, затова за археологически проучвания са отпуснати през последните години близо 500 000 лв.

„Трябва да съхраняваме паметта на българското културно богатство и да полагаме грижи, защото това е национална гордост. Средствата, които ще бъдат отпуснати са около 10 млн. лв.  - европейско и държавно финансиране”, каза още Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Заместник-председателят на ЕНП Мария Габриел, подчерта, че когато местната власт и правителството показват грижа към културното наследство, това ще доведе до инвестиции и работни места чрез културен туризъм.

„Хераклея Синтика има голям потенциал. Културното наследство, като това е повод за гордост, но и дълг”, коментира Мария Габриел.

Росен Желязков в Благоевград: Ролята на държавата е да създава благоприятна бизнес среда

„Инвестициите в културата и туризма са важни за Благоевградска област, защото те ще донесат доходи, ще открият нови работни места. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще продължи модернизацията на инфраструктурата”, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

Снмки: ПП ГЕРБ

Кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари на правителството и на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за изграждането на важни за региона обекти.

„През тези 4 години инвестциите донесоха силен икономически растеж, а с подходяща инфраструктура ще маркетираме културното наследство ”, обяви Димитър Бръчков.

Радина Лазарова
554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rachela23

2021.04.10 | 03:54

1
­В­и­ж­т­­­е­­ ­­­м­о­я­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­­у­т­­к­а­­ ­­-­­­ ­­W­­­W­­W­­.­­B­­G­1­­7­­­.­­­C­­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини