Милена Дамянова: Българското образование показа гъвкавост заради пандемията

  • 23 март 2021 17:40

  • 525
  • 6
Милена Дамянова: Българското образование показа гъвкавост заради пандемията
© Булфото, архив

Българското образование се справи с предизвикателствата от пандемията. Няма как да казваме, че всичко се е провалило. Тезата, че всичко е лошо е несериозна. Това заяви кандидатът за депутат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в 23 МИР-София Милена Дамянова.

„Трябва да подчертаем, че българското образование, благодарение на учители, директори и в партньорство с родителите, реагира абсолютно адекватно. Системата промени изцяло модела на образование. Много ясно трябва да кажем, че за българските ученици образователният процес не е спирал. Анализите предстоят. Има въпроси на които търсим отговори, но едно е безспорно - системата показа гъвкавост“, коментира тя в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Нещата не са такива, каквито бяха. Но и животът ни не е същият. Да, трудно е, но животът е най-важен“, отбеляза още Дамянова.

Милена Дамянова и Ивелина Василева започват инициатива "Яко е да си еко в училище и у дома!"

Дамянова припомни, че по време на тройната коалиция заплатата на учителите е била 450 лв., а сега е 1260 лв.

„Единственият период без увеличение в заплатите е по времето на кабинета „Орешарски“, когато ДПС отново беше във властта“, категорична бе Дамянова.

Минималната работна учителска заплата е еднаква за всяко училище, не говорете неверни неща, изтъкна още Дамянова.

Последвайте канала на

Novini.bg
525 6

Коментари 6

Добави коментар
Crystala21

2021.04.10 | 03:54

6
­В­­и­ж­­­т­е­­­ ­­м­­о­я­­т­­а­ ­­т­и­­й­­­н­ ­­­п­у­т­­к­а­­­ ­-­­­ ­W­­W­­­W­.­B­­­G­­­1­­­7­.­­C­­L­U­­B­
СТРАНДЖАТА

2021.03.25 | 11:50

5
БРАВО НА МИЛЕНА ДАМЯНОВА!
auuu

2021.03.24 | 07:05

4
Тази Дамянова в коя България живее???. Нагла до безобразие и много проста. Тя е сътворила толкова бъркотии в образованието и е нанесла много вреди. Такива "капацитети" нямат и представа какво е в училище . Точно такива като нея съсипаха образованието
гост

2021.03.23 | 19:54

3
Колкото и да се опитвате да ни налагате мнението на едната страна ,каквито и заглавия да си слагате няма как да убедите хората, че образованието върви в правилната посока и то когато в държавата затварят училищата,а МОЛ-те, заведенията работят , дали тази госпожа е наясно ,че много населени места децата нямат лаптопи или нямат интернет, дали наистина не знае,че не е достатъчно само това, че са увеличени заплатите на учителите за доброто образование, да добре е, но не е достатъчно. Добре беше да дадете мнението и на другата госпожа, която наистина говори професионално, но явно се страхувате, че говоренето на Дамянова много ще олекне.
майка

2021.03.23 | 18:44

2
Това, което видях с очите си от монитора и телевизията е,че учителите в България са много слаби преподаватели, нямат никаква педагогическа способност, преподават много скучно и сухо материала и сега разбрах защо децата нищо не знаят и показват слаб успех на матурите
Ехо

2021.03.23 | 18:06

1
Тая няма граница в нахалството си.Хората я плюят тя мисли ,че вали дъжд.

Добави коментар

Водещи новини