Властта обмисля стипендии за студенти за работа в социалните домове

  • 04 март 2021 13:12

  • 240
  • 1
Властта обмисля стипендии за студенти за работа в социалните домове
© МТСП

В новия програмен период на ОПРЧР са заложени над 750 млн. лв. за деинституционализация на възрастни. Домовете от стария тип ще бъдат закрити и на тяхно място ще се появят модерни социални услуги. Без хората, които да работят вътре обаче, те ще останат само сгради. Това обяви днес социалният министър Деница Сачева.

"Затова ще подготвим Стратегия за човешките ресурси в социалната сфера, в която да регламентиране както образованието на кадрите, така и кариерното им израстване. Ръководителите на социалните услуги от Добрич и региона ме увериха, че има голяма нужда от такава и това ще е стъпка в правилната посока. Ще продължим да работим и за увеличение на възнагражденията на колегите, защото техният труд е изключително важен и всички го видяха в пандемията", заяви тя.

Стартира прием на документи за ваканционна заетост на български студенти в Германия

"Обмисляме да въведем държавни стипендии за студентите, които изберат специалност, свързана със социалните дейности. Грижата за хора е и ще остане основополагаща и в следващите години ще дава добра реализация. Това я прави професия на бъдещето и ние трябва да стимулираме младите хора да се занимават с това", конкретизира още Сачева.

Последвайте канала на

Novini.bg
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Glennaa18

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­и­­­ж­т­­е­ ­м­о­я­­т­­а­­­ ­­т­­и­­­й­­­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­а­­ ­-­ ­W­W­­W­­­.­­­B­­G­1­7­.­­­C­­­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини