Политологът Любомир Стефанов разкри пред Novini.bg изненадите на изборите

  • 22 февруари 2021 11:42

  • 4129
  • 5
Политологът Любомир Стефанов разкри пред Novini.bg изненадите на изборите
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

Моите очаквания са за интересна предизборна кампания, която ще повлияе на вота. Ще бъдем свидетели на специфични условия за изборите. Това заяви пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов.

Изборната активност ще повлияе на броя на партиите, които ще влязат в Народното събрание, както и колко от тях ще са част от голямото коалиционно споразумение, каза още той.

Юрий Асланов разкри каква избирателна активност да очакваме на изборите

"Един от претендентите за топ 4 в парламента е партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". Тя се отличава с това, че няма ясна програма и политика. Константни са само посланията, че няма да работят с редица партии", разкри политическият експерт. 

Предстои коалицията на Валери Симеонов и Веселин Марешки да се тества на терен. Коалицията ВОЛЯ и НФСБ има потенциал и скрит вот, подобен на този на АТАКА преди години. Предложенията на двете партии са исканията на всеки български гражданин - безплатно здравеопазване и лекарства за деца и възрастни, както и ръст на минималните заплати, но те са чист популизъм. Да не забравяме, че Симеонов има телевизия, а Марешки уникално регионално присъствие, съобщи Любомир Стефанов.

Голямата изненада няма да е партията на Слави Трифонов, а резултатът на коалицията между ВОЛЯ и НФСБ, категоричен бе политологът. 

Ето кои седем партии влизат в новия парламент, ако изборите бяха днес

"Със сигурност имаше неприятно изненадани от решението на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите. Това обаче беше логичен ход от страна на патриотите - те тестваха самостоятелното си явяване на последните европейски и местни избори", разкри Любомир Стефанов.

"Това са първите парламентарни избори, които Цветан Цветанов няма да организира за ГЕРБ, но всичко друго ще е нормално. ГЕРБ участват в избори от над 10 години, а умората се усеща. Предстои да видим заявката им за млади и свежи лица в листите", завърши политологът. 

Проучване: 4 партии са сигурни за парламента

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова

 

Чуйте повече във видеото:

Последвайте канала на

Novini.bg
4129 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Katiea22

2021.04.10 | 03:58

5
­­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­­о­­­я­т­­­а­­ ­­­т­­­и­­й­н­­­ ­­п­у­­­т­­к­­а­­ ­­­-­ ­W­­­W­­W­.­B­­G­­1­7­.­­­C­­­L­­U­­B­­
АЛИБАБА

2021.02.22 | 20:57

4
СИМЕОНОВ и МАГАРЕШКИ МЯСТОТО ИМ Е В БАЛИНЕ.
Поне тия двамата

2021.02.22 | 15:45

3
В дясно опростачени АЙдуци ще влязат ама във Белене.Няма КОЙ нормален Българин да гласува за псевдополитици.
Изненада ...

2021.02.22 | 12:22

1
..., поне за мен, няма да има, тъй като всички тези селяндурски и омразни мутри дори и да не са на власт ... пак ще те плашат от страниците, радиостанциите и екрана на медиите и ще определят малко или много живота на хората!!! А на какво са способни (едно голямо НИЩО) знаят междувременно дори и врабчетата по клоните на дърветата!
АТАНАСОВ

2021.02.22 | 12:49

2
А КОЙ ТОГАВА НЕ ТИЯ НЕ ОНИЯ.КОЙ

Добави коментар

Водещи новини