ГЕРБ и ОП ще внесат законови промени за гласуване на карантинираните и пациентите в COVID-отделенията

15 януари 2021 11:18

ГЕРБ и ОП ще внесат законови промени за гласуване на карантинираните и пациентите в COVID-отделенията
© Булфото (архив)
534 1

Внасяме законови промени, които ще позволят на карантинираните лица и лежащите в COVID-отделенията в болниците да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това съобщи по Радио Фокус зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев.

Предвижда се увеличаване на подвижните урни и мобилните секции, детайлно се указва начинът, по който ще организира това, посочи народният представител.

Тома Биков и Иван Ченчев в разгорещен спор за датата на изборите

Промените в Закона за действията и мерките по време на извънредно положение са подписани от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ.

Борис Ячев беше категоричен, че е недопустимо да се правят сериозни предизборни промени 2 месеца преди вота и това е позицията, която НФСБ отстоява.

„Йезуитско е да искаш сериозни промени в изборното законодателство и в същото време да не дадеш никаква техническа възможност за тяхното реализиране. Защото това, което предлага президентът Радев няма как да се случи до 4 април“, коментира зам.-председателят на НФСБ.

Каква е логиката парламентарните избори да бъдат отменени с една седмица?

Той припомни и промените „Манолова“, направени в последния момент в Изборния кодекс, добавяйки, че българското общество още „бере отровните плодове от тях“.

Радина Лазарова
534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Васко Р. Младич

2021.01.15 | 11:47

124232
ОПГ ГЕРБ, мръсни гнусни боклуци да им е.б.а майката крадлива мазна

Добави коментар

Водещи новини