Главният секретар на президента: Не сме готови за провеждането на избори

15 януари 2021 17:54

Главният секретар на президента: Не сме готови за провеждането на избори
© Кадър: бТВ
4854 54

Изборите не бяха насрочени за 28-и март, за да не съвпада с датата за промяна на часа. Иначе основната цел е да се осигури достатъчно време, за да може и изпълнителната, и законодателната власт да си свършат работата и да проведат едни честни избори в условията на пандемия. Това сподели в студиото на "Лице в лице" по bTV главният секретар на президента Димитър Стоянов.

,,По време на консултациите самата г-жа Караянчева заяви, че на парламента е необходима една седмица, за да осигурят честен вот. Освен това нямаше как изборите да бъдат на по-късен етап, защото това би означавало да оставим това правителство без контрола на парламента'', посочи Стоянов.

Католиците от Раковски към Радев: Сменете датата на изборите. Искаме спокоен и тих Великден

На 17-и януари 2020 г. имаше среща за промяна в Изборния кодекс в президентството с всички възможни институции. За съжаление на тази работна среща нямаше представители нито на ГЕРБ, нито на Обединени патриоти, нито на изпълнителната власт. Още ми е чудно защо още тогава не се направиха всички промени по Изборния кодекс. По отношение на тези консултации бе констатирано, че не е направено нищо – нямаме машини, нямаме договор за машините, нямаме здравен протокол, няма методика, по която да бъдат тествани тези машини... Ами как ще гласуват българите в чужбина? Сутринта чух предложението да дойдат със самолет, за да си пуснат гласа. Подобна шега показва какво е отношението на законодателната власт по отношение на гласуването в чужбина, коментира още главният секретар на президента.

,,Предложението на българите в чужбина бе заявено съвсем ясно – гласуване по пощата, но управляващите казаха, че нямало време. Пак ще попитам – какво направиха властите, за да осигурят правото на вот на българите в чужбина?'', попита Димитър Стоянов.

Тома Биков и Иван Ченчев в разгорещен спор за датата на изборите

Няма институция, която да казва, че ще бъде произведен нечестен вот, но у всеки българин го има това усещане. Ето защо президентът Радев апелираше да се предприемат мерки за гарантиране честността на изборите, но такива мерки така и не бяха предприети. В крайна сметка изводът от тези консултации е точно такъв – не сме готови за провеждането на изборите, защото властите не направиха нищо по въпроса в нито един аспект, сподели той.

Валери Симеонов: Президентът и премиерът "играят" заедно за изборите

,,Не знам дали Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат. Този въпрос го задайте на него, това е негово решение, аз мога само да гадая, нищо повече'', каза още Стоянов и добави в заключение, че държавният глава не воюва с никого, тъй като е президент на всички българи.

Novini.bg
4854 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
До баш главния секретар на пРезидента / Фигуранта

2021.01.16 | 15:18

54
Ти бе аюл, защо получаваш заплата? Не ти ли плащат за предпазваш Резидента (или Фигуранта) от резили, когато е възможно. На него гОркия толкоз му е акълът. Ама ти си там за да го пазиш да не се осира и да му помагаш когато се изпусне - да не става за резил. Ами ако утре докопате властта, с тези ли тъпанари около теб ще управляваш? Не сте за там. Вижда се. Кво се обаждаш с насрани гащи? Не ти ли казаха руснаците: "попал в говно - сиди и не чирикай!"
до митко, писарушката на радефф-олигофрена

2021.01.16 | 12:03

53
Много консултации му трябваха на радефф-кауня да се сети, че на 28.3 2021 запова лятното време. Истината, товарищ Есемесов Е, че на 3.4.2021 започва пролетната ваканция. Бесепарско-болшевишката СГАН начело с радефф-олигофрена, се надява, че ние, трудовите и честни българи сме толкова глупави,че веднага ще се юрнеме с колите на почивка и те ще могат на спокойствие да извозват старците до избирателните пунктове да гласуват за БКП-БСП-ДС! Да, ама НЕ! ПЪРВО ще гласуваме за ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ , начело с ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ и тогава ще отпрашиме със западните си автомобили, купени с честен труд и пари, с пълни портмонета за Турция, Гърция, Италия и Западна Еропа! В 5-звездния хотел ще гледаме доволни от шезлонга гърчовете на мръсните, злобни и гадни бесепари като радеф-кауня, митко есемеса, Говнелия Импексова и т.н.!!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.01.16 | 11:28

52
Ами вие, червените бесепарско-болшевишки изроди си мислехте, че ей така ще ви дадат власта както винаги! К.УУУУР , Митееее, голям К.УР ви чака и то с 200! След изборите в пазарджишкия! От там ще пращаш есемеси на главния прок.урор!
Анонимен

2021.01.16 | 08:31

51
"На 17-и януари 2020 г. имаше среща за промяна в Изборния кодекс в президентството с всички възможни институции. За съжаление на тази работна среща нямаше представители нито на ГЕРБ, нито на патриОбединениоти, нито на изпълнителната власт." А госин Радеф беше ли ги поканил, или срещата беше организирана за Костя Копейкин и други като него.
Бай Тошо

2021.01.15 | 21:58

50
Това пРезидентсво и първи секретар ли има? Та тия търтеи са повече даже и от тия в парламента. Кажете каква му е заплатата на тоя милиционер от ДС-то?
Здрасти

2021.01.15 | 21:22

49
Тоя с простотиите си които изрече ококори дори обиграната Киризова от Божков ТВ !
Вашето име

2021.01.15 | 21:17

48
Че не сте готови е ясно. Дано ви стигне времето да се подготвите за президентските избори, че жална ви майка, нещастници.
Иван

2021.01.15 | 21:04

47
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ХОРА С БОЛНИ АМБИЦИИ КАТО СЛАВИ ТРИФОНОВ И РУМЕН РАДЕВ!!!!
123

2021.01.15 | 18:21

14
Хората искат избори за да се отърват от гербавите.

2021.01.15 | 20:44

46
Искаме две в едно с президентски избори, че да разкараме Кауньа
Ruslan

2021.01.15 | 20:18

45
iskat ne iskat ima konstitutsia. izbori za parlament na 4 godini ponoakoga i po rano no nokoga po kasno. taka che ne pishi gluposti ili za komunetata konstitutsiata ne znachi nishto.

2021.01.15 | 19:38

36
Искат не хората а само някои тъпанари, които като вземат власта не знаят какво да правят

2021.01.15 | 19:01

27

2021.01.15 | 20:14

44
Митаче, никой не те е избирал никъде, за да даваш официална оценка на управляващите.Протестиращи, искате оставката на Гешев, защото не бил завършил СУ. А този и шефът му какво и къде са завършили и какво освен злоба и, омраза и свити юмруци има в тях?

Добави коментар

Водещи новини