Доц. Киселова за датата на изборите: За една седмица могат да се случат много неща

Причините президентът да насрочи парламентарните избори за 4 април са прагматични. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ преподавателят по Конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Наталия Киселова.

На първо място на 28 март сменяме времето, което ще създаде неудобства на изборната администрация. Втората причина е да даде още малко време на Народното събрание. Третата причина е членовете на ЦИК да могат да съдействат всички машини да бъдат доставени и готови за гласуване, заяви доц. Киселова.

За българските граждани католици в чужбина това, че на 4 април е католическият Великден, е добре, защото ще са в почивка и ще могат да гласуват. За католиците в България това може да създаде някакво напрежение, но винаги ще има аргументи "за" и "против", посочи тя.

В политиката една седмица е доста време и могат да се случат много неща. Която и дата да беше посочена, все щеше да има недоволни. Понеже всички казаха, че са готови за 28 март, президентът им даде още една седмица, коментира университетският преподавател.

Румен Радев насрочи изборите

По този начин президентът направи малък трик да се говори повече за него. Консултациите, които той проведе, показаха една неподготвеност в ситуацията с разпространението на вируса, отбеляза доц. Наталия Киселова.

 

Коментари

 1. 2021.01.14 | 23:53
  Другарката Киселова е толкова проста, че даже БСП са успели да й подарят само титлата доцент. Какво ще стане за една седмица ма , болшевишка к.урво, освен, че започва пролетната ваканция. Това е сметката на кауня от славяново. Нооо, може би точно тия тънки бесепарско-болшевишки-русофилистични тънки сметки да му струват поста на радефф-боклука! Ясна е елементарната идея - "бедните Българи" ще тръгнат пак с техните Мерцедеси, беемвета и Фолксвагени към Турция и Гърция на почивка и БСП се надява старците да им осигурят пак влизане в НС! поживем увидем е казала една пияна рубашка!
  1. 2021.01.15 | 09:03
   и тук пропускаш факта че католическия великден е на 4 или се затрудняват всички българи в чужбина плюс католиците в БЪЛГАРИЯ но за антихриста няма проблем
 2. 2021.01.15 | 00:59
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 3. 2021.01.14 | 20:16
  К У Р за герберастите! Довиждане наглеци !
  1. 2021.01.14 | 23:47
   К.уровете пак си ги дървиме за бесепарските к.урви, на които им го втъкваме до сливиците вече от десет години с 200!
 4. 2021.01.14 | 21:11
  ало изборите са винаги в неделя но как ще се гласува по поща когато пощите са задръстени една седмица по рано ПРЕЗИДЕНТА Е АНТИХРИСТ и руския патриарх му е чукал по масата отново
  1. 2021.01.14 | 22:40
   КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ ЩЕ ИМА ПОЩА!ГЕРБ ДА НЕ СА ЛУДИ ДА ПРИЕМАТ ТОВА!ТЕЗИ БЪЛГАРИНА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ.ТЯХ ГИ ИНТЕРЕСУВА ВЛАСТТА И ПАРИТЕ!НАЙ МАЛКО АКО ИМА ПОЩА НАЙ МАЛКО 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА ЩЕ ГЛАСУВАТ!НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ!ПРИЕМАНЕТО НА ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА ОЗНАЧАВА 100% ЗАГУБА НА ГЕРБ!
  2. 2021.01.14 | 21:49
   Е ТИКВЕНОТО кои го фане тои го чука.
 5. 2021.01.14 | 22:27
  Чудя се как разни такива доценти,професори и всякакви там лайна , постоянно са в новините , нищо съществено не научаваме от тях и за едни празни приказки те получават по една чанта пари всеки месец. Обикновеният човек се убива от работа и нищо не получава. Как е устроена тая държава??? Вижте и жабешката физиономия на тая какво ехидно задоволство излъчва само... Б.Б. номер 2 сякаш.
 6. 2021.01.14 | 22:04
  И кво ще се случи за една седмица еи от де толкова некомпетентни дават прогнози аман от гербари
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет