Президентът Радев: Действията и мотивите ми са изцяло в рамките на моите правомощия, оттук нататък отговорността е на ВСС

В България всеки трябва да започне да носи своята отговорност. България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в харманлийското село Славяново, съобщава пресслужбата на държавния глава.

"Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощие на Висшия съдебен съвет. Негова е и отговорността пред обществото, коментира държавният глава връщането на кандидатурата на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за главен прокурор на ВСС. Нека не спекулираме, нито искаме да влияем с прогнозни действия. На ход сега е ВСС", каза Радев в отговор на въпрос дали ако ВСС отново гласува за Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във президентът ще се обърне към конституционния съд.

Държавният глава посочи, че не иска да влияе с прогнози какво ще се случи оттук нататък с избора на нов главен прокурор. По думите му отговорността е на ВСС, а след това и обществото ще даде своята оценка.

Президентът коментира и последните местни избори. Той отбеляза, че големия брой недействителни бюлетини, множеството сгрешени протоколи от СИК, множеството сигнали за корпоративен и купен вот, изчезналите преференции не могат да бъдат оценка за нормално провеждане на изборния процес. По думите му всичко това ерозира доверието в изборите и отблъсква гражданите от урните. "От това страдаме всички, страда най-вече демокрацията", подчерта Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той уточни, че след анализ на изборните процеси ще свика среща с представителите на парламентарно представените партии, ръководството на ЦИК и органите на реда, за да се намери решение на проблема. "Очевидно така не трябва да се правят избори, в 21-ви век сме все пак", допълни президентът.

По отношение на технологичния процес на изборите държавният глава отбеляза, че при машинното гласуване има защитни механизми – докато избирателят не попълни всички необходими полета, машината няма да допусне да приключи гласуването. „Защо не го правим това е друг въпрос“, коментира президентът.

По думите му българският избирател ще се справи с машинното гласуване, така както се справя с работата с мобилните телефони и банкоматите. „Разбира се, че ще се справят, това са спекулации. Това е просто липса на воля да имаме прозрачни избори“, коментира държавният глава.

Президентът е в с. Славяново по повод честването на празника на храм „Св. Архангел Михаил”. Държавният глава честити празника на всички именници, пожела здраве и професионални успехи и на всички служители на МВР в тяхната високо отговорна дейност.

"Църквата „Св. Архангел Михаил“ е символ на непокорството на българския дух и несломимата българска вяра. В най-мракобесните времена на робство славяновци са решили да изградят своя храм на вярата - голям като техните мечти и устойчив като тяхната вяра", заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си по случай празника на храм „Св. Архангел Михаил” в село Славяново.

По думите на президента преди 170 години изграждането на толкова голям храм е било недопустимо, затова е разрушаван до основи и съграждан нощем, докато с много упоритост, борбеност и стоицизъм точно на Архангелов ден е бил завършен.

„От тогава са минали много поколения и исторически епохи – всяка със своите превратности, но храмът стои до днес да ни напомня, че българинът е успявал, когато е имал непреклонен дух, силна вяра и най-важното единство“, посочи държавният глава.

Президентът поздрави Старозагорския митрополит Киприан, Българската православна църква и жителите на село Славяново за упоритостта и усилието, с които работят да бъде реставриран този паметник на българщината, за да може още много поколения да бъдат духовно обединявани около него.

„Нека не забравяме, че нашата нация е възкръсвала и след най-тъмното робство, но винаги процесът на възраждане е започвал от вярата. Да следваме примера на предците ни – да пазим вярата си, българщината и да следваме техния пример за достойнство и единение“, призова Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава дари на храма икона на Св. Архангел Михаил.

Коментари

 1. 2019.11.08 | 19:44

  Тоя като го чуя и се изприщвам му му му мрън мрън наизустил фрази и повтаря като свекърва едно и също

 2. 2019.11.08 | 17:56

  Като гледам какви ги ръси, синът му и бившата му жена със сигурност се срамуват от него.

 3. 2019.11.08 | 15:01

  Злобливо, безгръбначно, комунистическо селянче.
  Това, че си в рамките на твоите правомощия, не оправдава безродните ти действия.

 4. 2019.11.08 | 14:19

  ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК РОБОТЕЩ ПРОТИВ ИТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

 5. 2019.11.08 | 14:13

  Супер лицемерен, без морал и срам, тъмно червен ,продажник, родоотстъпник, който иска 6 милиона българи да живеят в комунизъм .....

 6. 2019.11.08 | 13:48

  Мръсен боклук!!!

 7. 2019.11.08 | 13:45

  Елин Пелин и Ботевград елате да ни видите

 8. 2019.11.08 | 13:25

  ЧОВЕК БЕЗ МОРАЛ

 9. 2019.11.08 | 13:04

  само сила и диктатура на пролетариата може да ликвидира това раково образование в нашето общество.

 10. 2019.11.08 | 13:03

  запор на имуществото за времето на предизборната кампания, уж случайни катастрофи - предупреждения за кандидат кметовете и техните семейства - това е седесарската демокрация в мутро-синята диктатура.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет