Президентът Радев: Действията и мотивите ми са изцяло в рамките на моите правомощия, оттук нататък отговорността е на ВСС

  • 08 ноември 2019 11:44

  • 2756
  • 17
Президентът Радев: Действията и мотивите ми са изцяло в рамките на моите правомощия, оттук нататък отговорността е на ВСС
© Прессекретариат на президента

В България всеки трябва да започне да носи своята отговорност. България ще започне да просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в харманлийското село Славяново, съобщава пресслужбата на държавния глава.

"Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на кандидатите и техният избор са изцяло правомощие на Висшия съдебен съвет. Негова е и отговорността пред обществото, коментира държавният глава връщането на кандидатурата на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за главен прокурор на ВСС. Нека не спекулираме, нито искаме да влияем с прогнозни действия. На ход сега е ВСС", каза Радев в отговор на въпрос дали ако ВСС отново гласува за Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във президентът ще се обърне към конституционния съд.

Държавният глава посочи, че не иска да влияе с прогнози какво ще се случи оттук нататък с избора на нов главен прокурор. По думите му отговорността е на ВСС, а след това и обществото ще даде своята оценка.

Президентът коментира и последните местни избори. Той отбеляза, че големия брой недействителни бюлетини, множеството сгрешени протоколи от СИК, множеството сигнали за корпоративен и купен вот, изчезналите преференции не могат да бъдат оценка за нормално провеждане на изборния процес. По думите му всичко това ерозира доверието в изборите и отблъсква гражданите от урните. "От това страдаме всички, страда най-вече демокрацията", подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той уточни, че след анализ на изборните процеси ще свика среща с представителите на парламентарно представените партии, ръководството на ЦИК и органите на реда, за да се намери решение на проблема. "Очевидно така не трябва да се правят избори, в 21-ви век сме все пак", допълни президентът.

По отношение на технологичния процес на изборите държавният глава отбеляза, че при машинното гласуване има защитни механизми – докато избирателят не попълни всички необходими полета, машината няма да допусне да приключи гласуването. „Защо не го правим това е друг въпрос“, коментира президентът.

По думите му българският избирател ще се справи с машинното гласуване, така както се справя с работата с мобилните телефони и банкоматите. „Разбира се, че ще се справят, това са спекулации. Това е просто липса на воля да имаме прозрачни избори“, коментира държавният глава.

Президентът е в с. Славяново по повод честването на празника на храм „Св. Архангел Михаил”. Държавният глава честити празника на всички именници, пожела здраве и професионални успехи и на всички служители на МВР в тяхната високо отговорна дейност.

"Църквата „Св. Архангел Михаил“ е символ на непокорството на българския дух и несломимата българска вяра. В най-мракобесните времена на робство славяновци са решили да изградят своя храм на вярата - голям като техните мечти и устойчив като тяхната вяра", заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си по случай празника на храм „Св. Архангел Михаил” в село Славяново.

По думите на президента преди 170 години изграждането на толкова голям храм е било недопустимо, затова е разрушаван до основи и съграждан нощем, докато с много упоритост, борбеност и стоицизъм точно на Архангелов ден е бил завършен.

„От тогава са минали много поколения и исторически епохи – всяка със своите превратности, но храмът стои до днес да ни напомня, че българинът е успявал, когато е имал непреклонен дух, силна вяра и най-важното единство“, посочи държавният глава.

Президентът поздрави Старозагорския митрополит Киприан, Българската православна църква и жителите на село Славяново за упоритостта и усилието, с които работят да бъде реставриран този паметник на българщината, за да може още много поколения да бъдат духовно обединявани около него.

„Нека не забравяме, че нашата нация е възкръсвала и след най-тъмното робство, но винаги процесът на възраждане е започвал от вярата. Да следваме примера на предците ни – да пазим вярата си, българщината и да следваме техния пример за достойнство и единение“, призова Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава дари на храма икона на Св. Архангел Михаил.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2756 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Мунчо

2019.11.08 | 19:44

17

Тоя като го чуя и се изприщвам му му му мрън мрън наизустил фрази и повтаря като свекърва едно и също

2019.11.08 | 17:56

16

Като гледам какви ги ръси, синът му и бившата му жена със сигурност се срамуват от него.

Зелен Резидентски Чорап

2019.11.08 | 15:01

15

Злобливо, безгръбначно, комунистическо селянче.
Това, че си в рамките на твоите правомощия, не оправдава безродните ти действия.

ДД

2019.11.08 | 14:19

14

ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК РОБОТЕЩ ПРОТИВ ИТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

ОСА

2019.11.08 | 14:13

13

Супер лицемерен, без морал и срам, тъмно червен ,продажник, родоотстъпник, който иска 6 милиона българи да живеят в комунизъм .....

drg

2019.11.08 | 13:48

12

Мръсен боклук!!!

делта гуард

2019.11.08 | 13:45

11

Елин Пелин и Ботевград елате да ни видите

2019.11.08 | 13:25

10

ЧОВЕК БЕЗ МОРАЛ

Синята мафия взе властта със сила,

2019.11.08 | 13:04

9

само сила и диктатура на пролетариата може да ликвидира това раково образование в нашето общество.

С бой на близките на кандидатите,

2019.11.08 | 13:03

8

запор на имуществото за времето на предизборната кампания, уж случайни катастрофи - предупреждения за кандидат кметовете и техните семейства - това е седесарската демокрация в мутро-синята диктатура.

Добави коментар

Водещи новини