Ето как протича гласуването в столичните райони в следобедните часове

  • 03 ноември 2019 16:50

  • 644
  • 0
Ето как протича гласуването в столичните райони в следобедните часове
© Булфото (архив)

Продължава гласуването на втори тур за районни кметове в 22 от 24-те столични района. Най-много избирателни секции в столичния район "Оборище" - 12 са разположени в сградата на Испанската гимназия и 129-о училище, предаде БНР.

5939 души са вписани в избирателните списъци в тези секции. До 15.30 часа от правото си на глас са се възползвали около една трета от тях.

Общо за район "Оборище" са разкрити 56 секции, в които могат да гласуват 27 039 души. На първия тур миналата неделя са гласували близо 13 хиляди души.

Резултатите от първия тур показват много малка разлика в гласовете за двамата претенденти за кмет на район "Оборище", останали на балотажа.

Изборният ден в столичния район "Средец" протича нормално. Гласува се в 45 избирателни секции. В секционните избирателни комисии в 127-о средно училище "Иван Денкоглу" правото си на глас са упражнили 135 граждани от 722 по списък. Първата бюлетина е пусната в 7.08 часа. Не са подадени сигнали за нередности.

14,85% е избирателната активност в район "Младост" до 13.00 часа по данни на Общинската избирателна комисия. Няма опашки пред избирателните секции в района.

Инцидент, при който е прилошало на член на секционна избирателна комисия, е наложил пристигането на линейка, но състоянието на жената се е подобрило и тя е продължила работа нормално.

В район "Младост" няма информация за по-сериозни нарушения в изборния ден.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини