Райчев: Радев няма да реши за Гешев между двата тура на местните избори

  • 25 октомври 2019 07:42

  • 1166
  • 0
Райчев: Радев няма да реши за Гешев между двата тура на местните избори
© Булфото (архив)

Много повече си говорим за хора, а не за идеи, защото вотът е мажоритарен. Има трилотажи  в големите градове. При тях отпада единият - крилото или центриста. Това заяви в ефира на БНТ социологът Андрей Райчев.

"Тези избори са с ниски нива на противопоставяния. Има една по-голяма зрялост. Има много по-високо ниво на култура при тях", добави още той. По думите му няма драматично разместване на политическите сили. "Единствено са позагаснали част от патриотите. ВМРО успя да "изяде", в политически план, част от тях и да се запази на хоризонта", каза още той.

Райчев заяви, че в София има нова форма на опозиционност. Изборът е на една везна - статуквото и промяната, добави той.

Социологът коментира изборът на главен прокурор с думите, че победата му е била много голяма - 20 гласа "за" на 4 гласа "против". Много тънък е момента какво ще е решението на президента Радев. По думите му държавният глава  няма да вземе решението за подписването на указа между двата тура на местни избори.

От своя страна другия социолог, който присъства в студиото - Боряна Димитрова смята, че изборът на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за нов главен прокурор ще има отражение основно в полето на "Демократична България", които се борят за независима съдебна власт.

Тя не мисли, че изборът може да има пряко отношение върху всички кандидати за кмет, но може да предизвиква мобилизация.

Последвайте канала на

Калина Христова
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини