„Маркет Линкс”: ГЕРБ ще е доминиращата сила в общинския съвет на Велико Търново

Около 55% се очаква да бъде избирателната активност във Варна и Велико Търново. Това показват резултатите от експресно проучване на „Маркет Линкс”, представено в ефира на БТВ.

Изследването в проведено сред 404 лица над 18 г., в периода 04-07 октомври по метода на прякото-лично интервю.

Според проучването прогнозите за Велико Търново са балотаж между кандидатите на ГЕРБ и „БСП за България” – Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, и Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Николаева Лечева е българска състезателка по стрелба и настоящ политик от Българската. В общинския съвет пък се очаква ГЕРБ да е доминиращата сила, коментира на база на изнесените предварителни данни социологът Добромир Живков.

За разлика от 2015 г. обаче на тези избори кандидатът на ГЕРБ Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на ще излезе на балотаж с друг кандидат, показват предварителните нагласи. А в общинския съвет се очертава ГЕРБ да е водеща сила, следвана от „БСП за България”.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет