Мая Манолова: Защо г-жа Фандъкова 10 години мълчи за високите сметки на Топлофикация

  • 22 октомври 2019 17:10

  • 6705
  • 41
©

„Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение на общинското дружество Топлофикация.“

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по време на среща с граждани и експерти за състоянието на Топлофикация, където тя представи мерките си в програмата по въпроса. „През последните 14 години липсваше активна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решаване на проблемите на дружеството, и за защита на гражданите от рекетьорското отношение на Топлофикация. Става въпрос за високите сметки, неоправдано увеличаване на цената на парното, неразбираемите фактури и начина, по който дружеството прибира задълженията си“, заяви още Манолова и подчерта, че „на заседанията на КЕВР за определяне на цената на парното и за приемането на различни нормативни документи никой от Столичната община или от Столичния общински съвет не е взел отношение.“

Гражданският кандидат припомни и за писмото, което „Булгаргаз“ е изпратило до Столичната община в началото на месец октомври, и което казва ясно, че ако Топлофикация не се разплати до края на месец ноември, ще последва спиране на доставките на природен газ не само в София, но и в цялата страна. 

Според Манолова другото притеснително е, че Столичната община не е взела отношение относно новите правила в Наредбата за топлоподаване, с които гражданите сами ще определят процента „Сградна инсталация“.

„С това си действие държавата си изми ръцете и прехвърли цялата отговорност за тази сложна тема върху гражданите, и няма никаква реакция от Общината. Ще подкрепя гражданите да атакуват наредбата пред Административния съд в частта, в която те (гражданите) да определят сградната инсталация, и методиката, която е предвидена, която вече веднъж беше отменяна“, категорично заяви тя.

Манолова обясни още, че първото нещо, с което ще започне, като стане кмет, е да се направи пълна ревизия на Топлофикация за установяването на финансовото му състояние и прекратяване на договора за частно изкупуване и продажба на ток.

Гражданският кандидат допълни, че е категорично против приватизацията на Топлофикация и заяви, че ще се въведе сключване на договори между гражданите и топлинните счетоводители, а не както досега – между топлинния счетоводител и Топлофикация.

„Ще прекратим всички неизгодни договори за външни услуги. Ще оптимизираме програмата за ремонтни дейности на Топлофикация. Ще провеждаме публични обсъждания с експерти за стабилизиране на дружеството, завърши изказването си Манолова.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Филип Епитропов
6705 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2019.10.23 | 09:21

41

Абе прости Гербави тролове , чета ви коментарите , прости и неграмотни сте точно като Тиквата премиер !

2019.10.23 | 05:54

37

То бива да си безмозъчно същество, но Мая бие рекордите!

2019.10.23 | 09:14

40

Ти си безмозъчно същество !

2019.10.22 | 20:02

27

Софиянци не искат Мая Манолова за кмет.Софиянци си имаме кмет и тя се казва Йорданка Фандъкова.Гжа Фандъкова знае какво е направила и знае какво трябва да прави за София и столичани.Няма повече дасе пробваме на тая и оная,ще залагаме на твърдо.Гжа Манолова има доказателства чее била готвачка на братя галеви.Тя е от криминалният сектор...

До простия отдолу

2019.10.23 | 09:12

39

Ти има ли име бе, боклук ?

И не е трол, а казва истината !

Петко Българина

2019.10.22 | 21:09

31

голям трол си копеле,нямаш име значи си боклук долен

Erny

2019.10.22 | 22:52

32

Това е отопия на БСП, София никога нама да избере кмет комунист, това е съвременен град със съвременни хора, на БСП тъпотиите важат за селата с останалите пиянки и баби в тях дето да вярват, че БСП е Бай Тошо.ГЕРБ е преоритета на София и държавата...

До простия отдолу

2019.10.23 | 09:10

38

Ти тъпако, да не мислиш, че всичко в София може да се оправи за 15 години ?

Боклуците от БСП-БКПрестъпници, окрадоха и разбиха всичко, а сега ГЕРБ да оправи всичко за 10 -15 години, при услоние, че сме най-бедната държава в Европа, така ли....?!

Кухии сте, като празни манерки !!!

Аман Чернев

2019.10.23 | 05:07

36

айде се научи, как се пише Утопия! ГЕРБаджиите са комунисти бивши и днешни интересчии крадци. Ремонти на градинки за 64 милиона лева, а уличките остават с тротоари на буци кал и ями. Троша си полуоските всяка година. Принуден съм да купувам Джип за града. Сметките за гориво ще дам на общината да ми ги плати.

2019.10.22 | 19:15

24

Това е отопия на БСП, София никога нама да избере кмет комунист, това е съвременен град със съвременни хора, на БСП тъпотиите важат за селата с останалите пиянки и баби в тях дето да вярват, че БСП е Бай Тошо.ГЕРБ И САМО ГЕРБ...

2019.10.23 | 04:59

35

а Бойко какъв е? Освен това Фандъкова също е била член на Българската Комунистическа партия. Днес разбира се, никой не е.

Erny

2019.10.22 | 23:21

34

Лая Костинбродска е с московска диплома за ур......я, със специалност, как да обслужва устно дърт партиен член от полит бюро. Учила Е за комсомолска гейша. След промените с тази си диплома е назначена, да обслужва братя Галеви, Фози, Ванко 1, братя Диневи и още хиляди знайни и незнайни червени олигарси ограбили българите, като са ги докарали до абсолютна бедност. Само, как се молеше на Борисов, да я направи омбудсман, когато изпадна в немилост пред Импексовата крадлива К,,,,,а. И за благодарност ухапа Премиера по ръката и хоп, пак в дълбокото, да обслужва същите монополи и червената крадлива олигархия, която сега е свирепо огладняла.. Но е ясно, че Софиянци, няма да предпочетат една червена шаврантия, пред една читава и неопетнена кметица. Кон за червена кокошка, няма как да стане.

Боби

2019.10.22 | 22:53

33

Мака Манолова реве, че губи изборите
https://www.youtube.com/watch?v=2ySy5xiLwSw

2019.10.22 | 20:44

30

ДОБРЕ МАНОЛОВА ЩЕ ТЕ ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ, НО АКО НЕ ВЪРНЕШ ЦЕНИТЕ ОТ СОЦА ЗА 6 МЕСЕЦА И ДА СИ ОСТАНАТ ТАКИВА ЩЕ РАЗСТРЕЛЯМЕ ЦЯЛОТО БСП НАЧЕЛО С ТЕБ НА ПЛОЩАДА. СЪГЛАСНА ЛИ СИ, ЛАЙКУЧКА ТАКАВА. ЗНАЕТЕ САМО ДА ПЛЯМПАТЕ.

73

2019.10.22 | 20:43

29

София не е Кюстендил където г-н
Паунов урежда комсомолски секретари с дипломи за юристи с
две години убочение. Няма как да избягаш от миналото си
(Костинброд братя ,Галеви ,Орешарски)

Пътувай

2019.10.22 | 20:39

28

А ти като беше омбудсман какво направи със сметките и ти даваше едни обещания, но ние си ядем хурката.Хайде бързо към Кюстендил там ти е мястото.

Добави коментар

Водещи новини